Bugun...



BODRUM BAKTI MİLAS YAPTI..

Atletizmde Türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştiren Bodrum’da yıllardır bekleyen atletizm pisti yapılamazken 40 km. uzaklıktaki Milas ilçesinde sporcuların hayali gerçek oldu. Milas atletizm tartan pistine ve spor tesisine kavuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 23:11:54 Tarih: 11-03-2019 08:24

BODRUM BAKTI MİLAS YAPTI..

BODRUM BAKTI MİLAS YAPTI..
Atletizmde Türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştiren Bodrum’da  yıllardır bekleyen atletizm pisti yapılamazken 40 km. uzaklıktaki Milas ilçesinde sporcuların hayali gerçek oldu. Milas atletizm tartan pistine ve spor tesisine kavuştu.
Bodrum’dan son 15 yılda atletizm sporu hızla gelişirken türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonu atletler çıktı. Türkiye ve Balkan rekorlarını kıran sporcular atletizm pisti bulunmayan ilçemizde yollarda, dağda, beton zeminli parklarda antrenman yaparak üst üste rekorlar kırdı. Ayrıca bir yıl içerisinde üç ulusal yol yarışı ve dağ koşusuna ev sahipliği yapan Bodrum’da yıllardır beklenen atletizm pisti yapılamazken komşu ilçemiz Milas’ta sporcuların hayali gerçek oldu. Geçtiğimiz hafta Muğla’ya gelen   Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, içerisinde atletizm yarışmaları ve antrenmanlarının yapılabileceği uluslararası standarta tartan pisti bulunan Şehit Metin Özcan Stadyumu’nu hizmete açtı. Türkiye ve Balkan Şampiyonu Avrupa ikincisi Milli atletlerden Bodrumlu Selma Akgün yaptığı açıklamada “ Dünya markası Bodrum diyoruz, daha bir hafta önce Balkan Şampiyonası’nda iki atletimiz iki rekor kırdı sekiz madalya kazandı. Bırakın spor tesisini duşu tuvaletini koşacak bir pistimiz bile yok. Yıllardır bu sorunu dile getiriyoruz ancak bir türlü bu yatırım gerçekleşmedi. Bodrum’da şu anda koşan atlet ve sporcu sayısı 500’ü aştı, Milas’ta ise bu rakam yok. Ancak pisti açıldı. Bizde artık antrenmanlarımızın bir bölümünü hafta da 2-3 kez Milas’a giderek yapıyoruz, umarım tam seçim zamanı adaylarımız sporcuların bu feryadını duyarlar” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI