Bugun...



Bodrum AKUT Ekibi 9 can kurtardı Bodrum’a döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT Arama Kurtarma ekibi İskenderun’daki deprem bölgesinde 7 insan,1 kedi ve 1 köpek kurtardı. Yaşamını yitiren sekiz kişiyi enkaz altından çıkartıp ailelerine teslim eden AKUT Bodrum Lideri Sertaç Eyibilir “Enkazda ileri seviyede eğitim gören ekibimiz geri döndü. Arama kurtarma da eğitimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. İhtiyaç halinde gitmek için her an hazır halde bekliyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-02-2023 11:30

Bodrum AKUT Ekibi 9 can kurtardı Bodrum’a döndü

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki AKUT Bodrum Arama Kurtarma ekibi İskenderun’da yaşanan deprem felaketine ileri seviyede eğitim almış ve aralarında doktorlarında bulunduğu 16 kişilik ekip ile tam bir hafta çalıştıktan sonra geri döndü.

 

ENKAZLARDA 100 SAAT ÇALIŞTILAR

İskenderun’un merkez mahallelerinde ki enkazlarda yaklaşık 100 saat arama kurtarma çalışmalarına katılan ekip lideri Hakan Oba ve Şeyda Yücel öncülüğünde ölümcül enkazlardan 7 insanı, bir kedi ve bir köpeği canlı olarak kurtardı. Sekiz kişinin ise enkaz altıdaki cenazeleri çıkarılarak ailelerine teslim edildi.

 

 

 

ARAMA KURTARMADA EĞİTİMİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Çalışmaları Bodrum’dan yönlendiren ve organize eden AKUT Bodrum Lideri Sertaç Eyibilir “ İleri seviyede eğitim gören AKUT gönüllülerimiz iyi bir organize ile 9 canı enkazdan kurtardı. Bu tür felaketlerden önce arama kurtarma ekibi olarak yaptığımız tatbikatlarımızın ne kadar önemli ve değerli olduğu ortaya çıktı. Ekibimiz geri döndü. Ancak ihtiyaç halinde her an bölgeye hareket etmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık, bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI