Bugun...



Bodrum açıklarında 157 göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde eski balıkçı teknesi ile İtalya’ya gitmeye çalışan 84 göçmen yakalandı. Yakalanan toplam göçmen sayısı 157 olarak belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-11-2022 11:16

Bodrum açıklarında 157  göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında sahil güvenlik ekipleri yaptıkları operasyonda balıkçı teknesi, lastik bot, fiber tekne ve can salı içerisinde göçmenlerin olduğu ihbarı üzerine operasyon başlattı. Turgutreis, Yalıkavak ve Bodrum limanlarından çıkan 4 sahil güvenlik botu Yunanistan unsurları tarafından Türk karasularına itilen eski balıkçı teknesindeki 84, lastik botta 33, can salında 10, fiber teknede 9 olmak üzere 136 göçmeni kurtarıldı. 

Bodrum’un Görecek Adası’nda bir grup kaçak göçmen olduğu ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisinin alınması üzerine 5 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 

Bodrum açıklarındaki 6’ncı göçmen olayında ise yasadışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin bindiği hareketli lastik bot durdurularak içerisindeki 16 göçmen yakalandı. 

6  ayrı olayda karaya çıkarılan toplam 157 göçmen ifadeleri alındıktan sonra , Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi. 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI