Bugun...



Bitez'de tarım arazilerinde yangın kabus yaşattı

Bitez'de bugün öğle saatlerinde tarım arazilerinde başlayan yangın ilçede kabus yaşattı. Birçok ev boşaltıldı, arı kovanları yandı. Polis sabotaj iddiası ile ilgili bir kişiyi gözaltına aldı. Yangında sekiz hektarlık alan ve arı kovanları kül oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-06-2022 15:53:50 Tarih: 06-06-2022 15:42

Bitez'de  tarım arazilerinde yangın kabus yaşattı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi Kırlar Mevkii’nde öğle saatlerinde yol kenarından başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Makilik alandan tarım arazilerine sıçrayan yangın yerleşim yerlerinin içine kadar girdi. Tarım arazileri içerisindeki çiftliklerde kalanlar hayvanları ile birlikte alevlerden kaçarken bazı çiftlik evleri vi sitelerde yaşayanlar evleri boşaltarak bölgeden uzaklaştı.

 

YANGIN TÜPLERİ İLE MÜDAHALE ETTİLER

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 , Orman Bölge İşletmesi’ne ait ise 6 arazöz ile 50 orman işçisinin müdahale ettiği yangında sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle zor anlar yaşandı. Tarım arazilerinde devam eden yangını söndürme çalışmalarına vatandaşlarda bahçe hortumları ve kazma küreklerle müdahale etti. Bölgedeki vatandaşlar yangın tüplerini taşıyarak söndürme çalışmalarına katıldı. Mahalle Arama Kurtarma ve Afet  Gönüllüleri (MAG AME) yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

 

 

 

 

SİTELERDE KORKU YAŞANDI

Bitez Mahallesi’ndeki sitelerde yaşayanlar yollara çıkarak bahçe hortumları ile alevlerin yaklaştığı yerlerde soğutma çalışması yaparken, bazı vatandaşlar evcil hayvanlarını alarak evleri terk etti.

Evli ve iki çocuk annesi 44 yaşındaki Seçil Güler “Yangın birden başladı ve çok hızla büyüdü. Sitemize doğru geldiğini görünce telaşlandık. Duman altında kaldık, evi boşaltmamızı ve uzaklaşmamızı söylediler. Çocuklarla birlikte bölgeden uzaklaştık. Çok şiddetli rüzgar vardı” diye konuştu.

Yaklaşık sekiz hektarlık alanın zarar gördüğü yangında arıcıların kovanlarıda yandı. Yangın yaklaşık iki saat güçlükle kontrol altına alınırken polis ve zabıta ekipleri yangın bölgesinde geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine yakın bölgede yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bölgede yangına müdahale eden işçilerden bazılarının dumandan zehirlenmesi nedeni ile ambulans sevk edildi. Bölgede kontrol altına alınan yangının ardından zarar ziyan tespit çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI