Bugun...



Bitez'de sabah uyanınca 'baz kondu' yu görünce şoke oldular

Muğla’nın Bodrum ilçesinin turistik mahallesi Bitez’de önceki gece yarısı bir elektrik direğine konulan baz istasyonunu sabah uyandıklarında gören mahalle sakinleri sert tepki gösterdi. Baz istasyonunun elektrik direğine monte edildiğini belirten site yöneticisi Ergün Özbaşar “Geceyarısı hiç haberimiz olmadan evlerin dibine ve uygun olmayan bir elektrik direğine kurulan baz istasyonunun görünce şok olduk. Kaldırılması için yasal haklarımızı kullanacağız, buda baz kondu” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-11-2022 16:06:02 Tarih: 07-11-2022 14:37

Bitez'de sabah uyanınca 'baz kondu' yu görünce şoke oldular

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde 4 sitenin bulunduğu Yamaçlı Caddesi’nde elektrik dağıtım şirketinden kiraladığı bir direğe geceyarısı baz istasyonu kurulması mahalle halkını isyan ettirdi.Geceyarısı sokaklara çıkarak baz istasyonunun kurulmasını önlemek istemelerine rağmen başarılı olamadıklarını belirten Burak Sitesi yöneticisi Ergün Özbaşar ve mahalle halkı baz istasyonunun bulunduğu yerde toplanarak tepki gösterdi.

 

ÖZELLİKLE GECEYARISI KURDULAR, BUDA BAZ KONDU

Özbaşar yaptığı açıklamada “Cumartesi gecesi birden sitemizin duvarı dibinde bir hareketlilik gördük. İşçiler bir elektrik direğine baz istasyonu kuruyorlardı. Mahalle halkı uyandığında evlerinin dibinde baz istasyonunun görünce şaşkına döndü.Şok olduk, çünkü bir elektrik direğine baz istasyonu kurulduğunu ilk kez gördük. Çünkü bu baz istasyonunda elektrik var ve yere çok yakın. Hem insanlar hem hayvanlar için tehlikeli.  AYDEM direği Türk Telekom'a kiralamış. Hayati tehlike oluşturduğunu ve sağılımızın tehlikede olduğunu söylememize rağmen baz istasyonunu kurdular. Bu işlemi özellikle mesai dışı ve resmi dairelerin kapalı olduğu bir saatte yaptılarki müdahale edemeyelim, kurulmasını önleyemeyelim” dedi.

 

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Özbaşar açıklamasının sonunda “Türk Telekom’un insan sağlığını yerler altına alacak bir baz istasyonu kurmasına şaşırdık. Çünk bölgede açık alanlar ve daha yüksek tepelerde boş araziler var, baz istasyonunun kurulması için. Mahalle halkından topladığımız dilekçelerle önce tüm resmi makamlara ardından sonuç alamaz isek evlerimizin dibindeki baz istasyonunun kaydırılması için hukuk yoluna gideceğiz. Bu yönde hukukçularla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 







İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI