Bugun...



Bitez'de makilik yangını evleri yakıyordu

Bitez Mahallesi'nde bir makilik alanda çıkan yangın bir sitedeki evleri yakıyordu. Yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü, alevler bir villanın içine kadar girerken tatilciler deniz kenarından evlerini kurtarmak için yangın bölgesine koştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-07-2022 16:46:59 Tarih: 25-07-2022 16:41

Bitez'de makilik yangını evleri yakıyordu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki makilik alanda bugün öğle saatlerinde yol kenarından çıkan yangın Burak Sitesi’ne yönelince korku dolu anlar yaşandı. Sitede ki vilların bahçelerine kadar giren alevleri duyan tatilciler deniz kenarında güneşlenmeyi bırakıp evlerini kurtarmaya koştu.

 

HIZLI DAVRANMASAYDIK EVLER YANACAKTI

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile 10 arazözün müdahale ettiği  yangında bir ev yanarak kısmen zarar gördü, site ve mahalle halkı korku dolu anlar yaşadı. Bitez sahilinde güneşlenirken siteden dumanları gördüklerini belirten 54 yaşındaki Selim Kale “Alevlerin bir anda sitenin içine girdiğini ve bahçe duvarlarına geldiğini gördük. Bahçe hortumları ile müdahale ettik, ardından itfaiye ile orman geldi. Hava çok kuru ve sıcak, hızlı davranmasaydık evlerimiz kül olacaktı” dedi.

 

 

Site halkının kazma kürekler ve bahçe hortumları ile  müdahale ettiği yangın bir saatte güçlükle kontrol altına alınabildi. Halen bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında bir hektarlık alan yanarak zarar gördü. Yoldan geçen birinin attığı sigara izmaritinin yangını çıkarmış olabileceği belirtildi.

Polis yol kenarından başlayan ve sitenin içine kadar giren yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Yangın anında bir motosiklet sürücüsü ise yere düşerek hafif biçimde yaralandı.

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI