Bugun...



Bir Halk Kahramanının Gerçek Hikayesi: ‘Yetimoğlu Hekim’

Yılmaz Ünlü’nün bir halk kahramanının gerçek hikayesini anlattığı romanı “Yetimoğlu Hekim”, Berfin Yayınları’ndan çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2021 22:41

Bir Halk Kahramanının Gerçek Hikayesi: ‘Yetimoğlu Hekim’

Roman, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Gürcü göçmenlerin Karadeniz Bölgesine yerleştirilmesi sonrası, Gürcü Bey ve Ağalarının, yerli halkın topraklarına el koymasını köylülere yapılan yasadışı baskı ve kıyımları Osmanlı’nın adalet düzeninde var olan bozukluk, rüşvet ve kayırmacılık sonucu dağa çıkmaya mecbur kalan Yetimoğlu Hekim ile Narin’in aşkını anlatıyor.

Yetimoğlu Hekim, yoksulun, haksızlığa uğrayanların yardımına koşan, ağalar ve beyler dışında kimsenin malına ve canına dokunmayan, onları korumaya çalışan gerçek bir halk kahramanıdır. On üç yıl halkın desteği ile dağlarda yaşamış, zenginden almış yoksula vermiştir. Aşkını, Narin’ini hiç unutmamış, onun için konaklar yaptırmış ama hiçbir zaman muradına ulaşamamış ve bu uğurda canından olmuştur.

Bir papazın oğlu, arkadaşı ve can dostu Agis’in ağzından anlatılan Yetimoğlu’nun yaşam öyküsü gerçek bir yaşam öyküsüdür. Halkın yaktığı türkü bunun kanıtıdır.

 

 

Yayınevi: Berfin Yayınları
Kitap Adı: Yetimoğlu Hekim
Yazar Adı: Yılmaz Ünlü
Yayın Yönetmeni: İsmet Arslan
Sayfa Sayısı: 230
Baskı Yılı: Haziran 2021
Fiyatı: 30 TL
Türü: Roman




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI