Bugun...



Belediye koyları korumak için 196 dava açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin doğasını, çevresini ve kıyılarını korumak için hukuki yollardan mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi 189 dava açarak usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemeye çalışıyor.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2023 15:40

Belediye koyları korumak için 196 dava açtı

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 189 çevre ve imar davası açtı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi bir yandan çevre yatırımları gerçekleştirirken diğer yandan da çevreye ve doğaya zarar verebilecek düzenlemelere karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi sit derecelerinin değiştirilerek eşsiz koyların yapılaşmaya açılması, tarım alanlarının korunması  ve farklı inşaat çalışmalarının yapılmasının önüne geçilmesi için bu güne kadar toplam 189 dava açtı. Bu davalardan 24 tanesini belediye kazandı ve sonuçlanarak karara bağlandı. 42 dava da belediye lehine sonuçlandı ve bir üst mahkemede devam ediyor. 25 dava belediye aleyhine sonuçlandı ve itirazlarla birlikte 78 dava da devam ediyor.

Osman Gürün “Gelecek nesillere miras Muğla için yatırımlar yanında hukuk mücadelemizde sürüyor”

Muğla’nın doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı  Osman Gürün yaşadıkları şehri koruyarak geleceğe taşımak için yatırımlar yanında hukuk mücadelesi de verdiklerini belirtti.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI