Bugun...



Belediye Başkanı Toksöz, “Stratonikeia’ya desteğimiz artarak sürüyor”

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Aşkın ve Gladyatörlerin Şehri” olarak kabul edilen Stratonikeia Antik Kenti’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

facebook-paylas
Tarih: 28-11-2022 13:40

Belediye Başkanı  Toksöz, “Stratonikeia’ya desteğimiz artarak sürüyor”

Yatağan Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Toksöz, eşi Ümmühan Toksöz ile, yılın 12 ayında da kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü Stratonikeia Antik Kenti’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'ten bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Toksöz, ilçede bulunan Stratonikeia Antik Kenti’nin önemine vurgu yaparak, “Stratonikeia’ya desteğimiz artarak sürüyor” dedi.

Toksöz, Kaymakamlık ve Kazı Başkanlığıyla yapılan istişarelerle Stratonikeia Antik Kenti’ndeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok üzerinde durduğumuz konulardan biri de Stratonikeia ve Lagina’dır. Hem buradaki tarihin gelecek kuşaklarımıza aktarılması hem de bölgenin turizme kazandırılması için bizler de üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz tarafından kentin girişindeki kahvehanenin restorasyonunu daha önce tamamlanarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştu. Şuanda ise, yine belediyemiz tarafından Meclis Binasının restorasyonu gerçekleştiriliyor ve çalışmaların tamamlanmasıyla, önemli bir eserin korunmasını sağlamış olacağız. Bu çalışmaların hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Valimiz Orhan Tavlı’ya, hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

 

Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ise, “Stratonikeia ve Lagina’da Yatağan Belediyesi ile Muğla Valiliği, YİKOB destekli yürütülen çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.
Stratonikeia’da kentin  merkezi caddelerinden Batı Cadde sonunda yer alan Güney Cadde’de kazı çalışmaları devam etmektedir. Bununla birlikte Gladyatörlerin hem eğitim aldığı hem de yarışmalarını gerçekleştirdiği Gymnasion’un kuzey bölümü de kazı çalışmaları ilerlemektedir.
Lagina Hekate Kutsal alanında ise tapınak ile altar arasındaki temizlik ve kazı çalışmaları yapılmaktadır. Her iki ayrı alanda da yürütülen kazı  çalışmaları hava şartlarına rağmen uzmanlar tarafından arkeolojinin diğer bir ayağı olan çizim, belgeleme, tasniflendirme ve katalog işlemleriyle laboratuvar çalışmaları ilerlemektedir. Ayrıca Diocletianus Dönemi’nde uygulanan tavan fiyat listesinin de de üzerinde yazılı olduğu Stratonikeia Bouleuterion’un da konservasyon ve restorasyon çalışmaları devam etmektedir” ifadelerinde bulundu.

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve eşi Ümmühan Toksöz, incelemelerin ardından kentin ziyaretçileri ve kentteki esnaflarla bir araya gelerek sohbet ettiler.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI