Bugun...



Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanköy (Kos) Belediyesi’ni ziyaret etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve bazı meclis üyeleri komşu İstanköy (Kos) Adası Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-01-2022 16:53:10 Tarih: 07-01-2022 16:19

Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanköy (Kos) Belediyesi’ni ziyaret etti

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve bazı belediye meclis üyeleri bugün Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum ve İstanköy Adası arasındaki başta turizm olmak üzere, ticari, kültürel, sosyal, spor ve sanat ağırlıklı görüşmeler yapan Aras ve Nikitaras’ın görüşmelerinin olumlu geçtiği belirtildi. Aras ve beraberindeki heyet daha sonra İstanköy Adası’ndaki Hikoprates Vakfı’nı ziyaret etti.

 

İstanköy Belediyesi'nin bazı meclis üyelerinin de bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras "Geçmişte planladığımız ancak pandemi nedeniyle yapamadığımız çalışmalarımızı yeniden hayata geçirelim, tekrar bir araya gelelim. Çünkü ortak değerlere sahip önemli turizm merkezleriyiz. Ortak karakteristiklerimizi ülkelerimizin menfaatine kullanabiliriz. Birlikteliğimiz ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Samimi ve hoşgörü içinde çalışmalarımızı yürüteceğimize inanıyorum." dedi.

 

 

Ahmet  Aras "Tarihi ortak değerlere sahibiz. Tarihin babası Herodot'tan kaynaklanan akrabalık bağlarımız var. İki kent, bir dönem aynı yönetim altında yaşamış. Özellikle Karya ve Helen uygarlıkları ortak geçmişimiz olarak kabul ediyoruz. Kentlerimizde yaşayan bazı insanlarımız arasında akrabalık bağları bulunuyor. Tarih boyunca Bodrum ve Kos arasında iyi ilişkiler yaşanmış. Bu dönem belediye başkanları olarak bu ilişkileri geliştirmek bizlerin elinde. Aramızdaki kültürel, ekonomik, turizm ve ticari ilişkileri geliştirmek bizlerin elinde. Bugün burada olmaktan dolayı çok memnunum, sizleri de Bodrum'da ağırlamaktan mutluluk duyarım."  dedi.

Konuşmaların ardından, iki şehrin tarihlerini anlatan kitaplardan oluşan yayınlar karşılıklı hediye edildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI