Bugun...



Batı Trakya Türkiye sınırında Afgan göçmenleri çekmek isteyen 2 İngiliz gazeteci tutuklandı

Türkiye Yunanistan sınırındaki Meriç Bölgesi’ndeki Afgan göçmen geçişlerini görüntülemek için yasak bölgeye giren iki İngiliz gazetecinin tutuklandığı ve malzemelerine el konulduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-08-2021 12:12

Batı Trakya Türkiye sınırında Afgan göçmenleri çekmek isteyen 2 İngiliz gazeteci tutuklandı

Batı Trakya’daki Dedeağaç (EVros) ilindeki Meriç nehri sınır hattındaki Afgan göçmenlerin geçişlerini görüntülemek için yasak bölgeye giren İngiliz Sunday Times gazetesinin bir muhabiri ve kameramanı Yunanistan askerleri tarafından yakalanarak gözaltına aldı.

 

Meriç bölgesindeki  Dikaia Köyü yakınlarında yakalanan iki İngiliz gazetecinin makine ve filmlerine el konulduktan sonra gazeteciler Orestiada (Kumçiftliği) Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Tutuklanarak cezaevine gönderilen İngiliz gazetecilerin  1 Eylül Salı günü Dedeağaç Mahkemesi’nde duruşmaya çıkacakları belirtildi.

Yapılan ilk sorgulamada gazeteciler  bölgeye gitmek, Afganların ve diğer yasadışı göçmenlerin geçişini haber yapmak için yetkili makamlardan izin istediklerini iddia etti. 

Atina’daki İngiliz büyükelçiliği de tutuklanan İngiliz gazeteciler  için girişimlerde bulunmaya başladı, Yunan avukat tutarak  gazetecilere destek verdi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI