Bugun...



Bale festivalinde Romeo ve Juliet’in aşkları Bodrum Kalesi’nde yankılandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 19. Ulusalararası Bodrum Bale Festivali’nde sahnelenen Romeo ve Jüliet isimli eser sanatseverleri büyüledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-08-2022 13:13:44 Tarih: 10-08-2022 13:05

Bale festivalinde Romeo ve Juliet’in aşkları Bodrum Kalesi’nde yankılandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen 19. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ikinci gösteriminde Romeo ve Jüliet’in aşklarının anlatıldığı eser Türkiye’nin ödüllü koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran tarafından sahneye taşındı.

 

2 BİN SANATSEVER BÜYÜK İLGİ İLE İZLEDİ

 Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan ve yaklaşık 2 bin sanatseverin izlediği eserde  William Shakespeare’in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski’nin bestelediği müzik Tolga Taviş tarafından, üvertürünün ve bazı bölümlerinin birleştirilerek derlenmesi üzerine kurgulandı.

 

 

ROMEO VE JÜLİET’İN AŞKLARI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Romeo ve Jüliet’in aşklarının konu edildiği eserde Antalya Devlet Opera ve balesi sanatçılarından Iaroslava Volkova ve Müge Öğüt “Jüliet” rolünü, Tolga Burçak ve Artur İvanov ise “Romeo” rolünü dönüşümlü olarak canlandırdı. Gösteri sonunda sanatçılar dakikalarca alkışlandı. Festival bugün akşam aynı oyunun tekrarı ile devam edecek.

 

 

 

 

 

FESTİVAL TAKVİMİ:                                                                                                   

 13 Ağustos Cumartesi’yi gösterdiğinde saat 21.30’da sanatseverler aynı akşamda bir bale bir de modern dans gösterisi izleme fırsatını bulacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından birer perdelik sahnelenecek “Gece” ve Bach Alla Turca” eserlerinde İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sülün Duyulur, Doruk Demirdirek, Aslı Çilek, Selahattin Erkan, Burcu Olguner, Dolun Doyran, Çisil Bozcaada, Çağın H.Özideş ve Sertan Yetkinoğlu sahnede olacak.

 

İlk perdede yer alacak “Gece” adlı eserin müzikleri Ólafur Arnalds’a koreografisi Ricardo Fernando’ya, dekor tasarımı Kaan Güreşci’ye, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e ait.

 

İnsanların birbirleriyle karşılaşmaları sonucu ortaya çıkan aşk, nefret, şüphe, güven ve yalnızlık gibi hisler “Gece”de balenin zarafetiyle sahneye aktarılacak.  

 

İkinci perdede müzikleri Anjelika Akbar’a, koreografisi Mehmet Balkan’a, sahne uyarlaması Lale Balkan’a, librettosu Junko Hikasa’ya, dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Gazal Erten’e ait “Bach Alla Turca” sahnede olacak.

 

Anjelika Akbar’ın Bach’ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getirerek Bach AL’Orientale’de yaptığı düzenlemeler ile Mehmet Balkan’ın Bach’dan ve Bach A L’Orientale’den ilham alarak oluşturduğu koreografiden sahneye taşınıyor. Bach Alla Turca, kadın erkek ilişkilerinin soyut formda ve dansla anlatıldığı bir modern dans niteliğini taşıyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI