Bugun...



Aysu Türkoğlu Yeni Zelanda’daki Cook Strait kanalını geçecek

Bodrumlu Milli yüzücü 23 yaşındaki Aysu Türkoğlu dünyanın en önemli ultra yüzme maratonları içerisinde yer alan Yeni Zelanda’daki iki ada arasındaki Cook Strait kanalını geçmek için hazırlıklarını tamamladı. Türkoğlu “Yaklaşık 27 kilometrelik kanalı geçen en genç Türk yüzücü olacağım için mutlu ve heyecanlıyım” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-03-2024 11:36

Aysu Türkoğlu Yeni Zelanda’daki Cook Strait kanalını geçecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan açık deniz yüzücüsü 23 yaşındaki Aysu Türkoğlu Manş Denizi ve Kuzey Denizi’ni yüzerek geçtikten sonra dünyanın en zor 7 Parkuru arasında yer alan yeni Zelanda’nın iki adası arasındaki Cook Strait kanalını geçmek için hazırlıklarını tamamladı.

7 HAYALİMDEN 3. SÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM

Bugün Torba Mahallesi koyunda yapacağı antrenman öncesi ailesi ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkoğlu Yeni Zelanda’nın Picton kentinden suya girerek 27 mil yüzdükten sonar Wellington kentinden karaya çıkacağını belirterek “23-27 Mart tarihleri arasında yapacağım yüzme maratonunda 7 hayalimden üçüncüsünü gerçekleştirmiş olacağım. Kanıl geçen en genç Türk yüzücü olarak tarihe geçeceğim gibi Türk kadının gücünü öbür ucunda duyurmaktan mutluluk duyacağım. Su sıcaklığı 14-17 derece civarında olacak” dedi.

RİSKLİ ZOR BİR PARKUR

Türkoğlu “Daha önce Manş Denizi ve Kuzey Denizi’ni geçmiştim. Bu kezde yaklaşık 10 saatlik bir sürede kanalı geçmeyi planlıyorum. Ancak bu kanal akıntıları, vatozları ve riskleri ile oldukça zor bir parkur, ama korkmuyorum başaracağıma inanıyorum” dedi.

2024 yılında 3 geçiş
Aysu Türkoğlu, Cook Strait Geçişi ardından bu yıl Haziran'da 22 Bridges Manathan (48 km) ve Eylül ayında Catalina (30-35 km) kanallarını geçmek için hazırlıklara başladığını duyurdu. Bu geçişleri tamamladığı takdirde aynı zamanda Triple Crown unvanının da sahibi olan en genç Türk yüzücü olarak başarılarını taçlandıracak.

 

 

DÜNYANIN EN ÜNLÜ 7 KANALINI 5 YIL İÇİNDE GEÇECEK

Türkoğlu  “7 Oceans” kanallarını 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedeflediğini söyledi.

 

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI