Bugun...



Aydın-Denizli Otoyolu açıldı yeni fiyatı belli oldu

Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Denizli kesimi bu sabah saat 08.00'den itibaren araç trafiğine açıldı. Kuyucak'tan proje sonu olan Denizli Kocabaş çıkışına kadar olan en uzun mesafe otomobil geçiş ücreti de 95 lira oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-11-2023 06:34:25 Tarih: 05-11-2023 06:28

Aydın-Denizli Otoyolu açıldı yeni fiyatı belli oldu

Haftalar beklenen Aydın-Denizli Otoyolu'nun açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, dün akşam sosyal medya hesabından duyurmuştu. 

Uraloğlu, "İki Şehri Konforla Kavuşturuyoruz Yap-İşlet-Devret modeliyle yürütülen proje kapsamında Aydın - Denizli Otoyolu'nun 60 - 140. km’leri arasındaki 80 km ana gövde 9 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 89 km'lik kesimi yarın hizmete alıyoruz" paylaşımında bulunmuştu. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Kocabaş kavşağı arası karayolları tarafından sabah 08.00'de hizmete açıldı.

Hizmete açılan kesimde bulunan Buharkent, Sarayköy ve Pamukkale kavşaklarından henüz giriş-çıkış yapılamıyor. Bu üç kavşağın da Kasım ayı içinde açılması bekleniyor. 

Otoyol geçiş ücreti belli oldu

Aydın Denizli Otoyolu'nun ilk geçiş ücreti de belli oldu. Kuyucak'tan proje soru olan ve Denizli'nin kuzeyinde Afyon karayoluna bağlanan Kocabaş kavşağına kadar en uzun mesafe geçiş ücreti otomobiller için yılsonuna kadar 95 lira olarak uygulanacak. 

 

KUYUCAK'TAN DENİZLİ'NİN KUZEYİNDE AFYON YOLUNA BAĞLANIYOR

Aydın'dan Denizli yönüne gidecekler Kuyucak'tan sonra otoyola girecek. Kuyucak'ın güneyinden başlayan Aydın Denizli Otoyolu, Karacasu Devlet Yolunu da geçerek devlet karayolunun güneyinde paralel ilerleyerek Buharkent ve Sarayköy kavşaklarının ardından Kumsığa ulaşıyor. Denizli'ye gitmek isteyenler bu kavşağı kullanarak çevreyoluna çıkabiliyor. 

Aydın Denizli Otoyolu Kumkısık'tan Denizli'nin kuzeyine gecerek, Pamukkale'nin kuzeyindeki yamaçlardan Denizli Afyon yolundaki Kocabaş Kavşağı'nda son buluyor.

Aydın Denizli Otoyolu'nun Denizli-Kuyucak aranda kalan10 kilometresi bağlantı yolu toplam 70 kilometrelik kısmı ise 2024 yılı içinde tamamlanacak.

 

TURİZM MERKEZLERİNİ DE BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Aydın-Denizli Otoyolu, kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak. Otoyol ile Ege Bölgesindeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine kesintisiz, yüksek hızlı güvenli ve konforlu ulaşım sağlanmış olacak.  

İzmir-Aydın otoyolunun devamı niteliğindeki 1.3 milyar Euro maliyetle inşa edilen ve tamamının Mart 2024'te açılacağı Aydın- Denizli otoyolu, Burdur-Antalya etabı ile birlikte Akdeniz'e kadar uzanacak. 

 




Kaynak: Yeni Söke Gazetesi

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI