Bugun...



Atatürk’ü İlmek İlmek İşledi, sergisi ile hayran bıraktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sanatçı Fatma Dedekargınoğlu tarafından hazırlanan “Sevgi İle Kalbimize İşledik” isimli Atatürk desenli nakış sergisi izleyenleri hayran bıraktı. Serginin açılışı sanatseverler tarafından zeybek oynanarak yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2022 11:42

Atatürk’ü İlmek İlmek İşledi, sergisi ile hayran bıraktı

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bodrum Kent Konseyi Karia Kültür Mirası Çalışma Grubu öncülüğünde “Sevgi ile Kalbimize İşledik” sergisi açıldı. Sanatçı Fatma Dedekargınoğlu’nun ilmek ilmek işlediği dokuma Atatürk fotoğrafları sergisi sanatseverler ve sanatçının Zeybek oyunu ile açıldı. Sergide en büyük ilgiyi Dedekargınoğlu’nun 112 bin 500 ilmek ile yaptığı dev Atatürk dokuma fotoğrafı gördü.

Dedekargınoğlu yaptığı açıklamada 75 yıl  önce Atatürk'ün kadınları özgürleştirmesi, seçme seçilme hakkı vermesi minnet duygularını ile iğne ve iplikle ilmek ilmek işleyerek ifade etmeye karar verdiğini belirterek “Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değer, Türk kadınını insan yerine koyması, erkekle eşit haklar vermesi ve kadına hak ettiği değeri vermesi, bu sergiyi açmamdaki en büyük nedenlerden biri. Bir Türk kadını olarak Atatürk için ne yapabilirim diye düşündüm. Elimden gelen iğne iplikti. İğne iplikle ona olan minnetimi göstermek istedim. Eserlerimin hemen hepsi 2500 ile 80 bin ilmek arasında oluşuyor.” Dedi.

 

 

 

 

 




Editör: Yıldız Feldmann




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI