Bugun...



Araştırmalar o tür için alarm veriyor… Tenten’in köpeğinin nesli tehlikede

Tenten çizgi romanlarıyla ünlenen ve bir zamanlar daha çok ünlülerin tercih ettiği Wire Fox Teriyerlerinin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya...

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2023 18:06

Araştırmalar o tür için alarm veriyor… Tenten’in köpeğinin nesli tehlikede

Çoğu kişi bu cinsi ünlü çizgi roman karakteri Tenten’in Milu’su ya da diğer isimleriyle Snowy’si, Boncuk’u olarak biliyor. Wire Fox Teriyeri olarak tanımlanan cins, geleneksel av köpeğinin modasının geçmesinin ardından 1947’den bu yana yüzde 94 oranında azaldı.

Uzmanlar popüler kültürün, ünlüler ve sosyal medyanın ünlülerin köpek sahibi olma eğilimlerinde ve bazı cinslerde popülerliğin artmasında büyük rol oynayabileceğine dikkat çekiyor. Ve bir zamanlar Kraliyet Ailesi tarafından tercih edilen tür, artık medyada düzenli olarak görülmemeleri nedeniyle eski ilginin kaybolduğunu belirtiyor.

 

Cins, ilk kez 1929’da piyasaya sürülen Tenten çizgi romanlarında Snowy, Milu ve Boncuk olarak öne çıktıktan sonra tüm dünyada tanındı. Albert Einstein, Clint Eastwood ve Lucille Ball da bu türün hayranları arasında görüldü. Ayrıca cins tarihsel olarak Edward döneminde Kraliyet Ailesi’nin favorisiydi.

Kayıtlar, 1947’de Birleşik Krallık’ta 8 binden fazla yavru doğduğuu gösterirken, 2022’de Birleşik Krallık’ta 359 Wire Fox Terrier yavrusu doğmuştu. Bu rakam bu yıl da yüzde 21 oranında düştü ve yalnızca 281 yavru kaydedildi.

Cinsin Küçük Köpek Sendromu’ndan muzdarip olduğu biliniyor. Bu da köpeğin rahatsız edici, çabuk huysuzlaşan, aşırı havlayabilen ve hatta agresifleşebilen sorunları olduğu anlamına geliyor.

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI