Bugun...



Aras: Turizmin geleceği dünya barışına bağlı

Taksim Toplantıları’nın onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olurken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da konuşmacı olarak katıldı. Aras “Bodrum’un geleneğinde Halikarnas Balıkçısı’nın bize emaneti olan ve ‘Bizden size zarar gelmez’ manasında kullanılan ‘Merhaba’ vardır. Bu nedenle bizim için ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ ne ise ‘Merhaba’ da odur” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2021 04:36

Aras: Turizmin geleceği dünya barışına bağlı

1977 yılında başlayan Türkiye’nin en eski düşünce organizasyonlarından Taksim Toplantıları’na konuşmacı olarak katılan Aras, toplantının onur konuşmacısı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile “Kıbrıs sorunu müzakereleri ve dünya turizmini konuştu. 210’uncusu gerçekleştirilen Taksim Toplantıları’nın konusu “Kıbrıs Sorunu Müzakerelerinde Yeni Perspektif ve Yeni Siyaset” olurken, Dünya turizminin geleceği de masaya yatırıldı. Gazeteci ve hukukçu Osman Ataman moderatörlüğünde zoom üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda aydın ve gazeteci katıldı.

 

Demokrasiye içtenlikle bağlı, laik, sosyal, hukuk devleti kavramlarını benimseyen, özümseyen bütün siyaset, meslek, iş ve akademik örgütlenmelerinin öncü kimliklerinin, kurumsal, kişisel olarak davet edilerek dahil olabildikleri bir iletişim ve düşünce merkezi olan Taksim Toplantıları’nda konuşan Aras “Bodrum’un geleneğinde Halikarnas Balıkçısı’nın bize emaneti olan ve “Bizden size zarar gelmez” manasında kullanılan “Merhaba” vardır. Bu nedenle bizim için “Yurtta Barış Dünyada Barış, ne ise ‘Merhaba’ da odur” dedi.

 

 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Kuzey Kıbrıs Türk hükümetinin, 1960 yılından bu yana verdiği mücadeleye dikkat çekti. Türkiye’nin yıllardır sürdürdüğü destekleri ile rahat nefes aldıklarını ifade eden Tatar ”Biz Kıbrıs Türkleri’nin kurucu ortağıyız. Hep birlikte büyük bir mücadele verdik.” ifadelerini kullandı.

 

Aras, turizmin geleceğinin dünya barışına bağlı olduğunu, dünyanın geleceğin de turizme bağlı olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti “ Ne kadar huzur ve güven içerisinde bir atmosfere sahip olursak, turizmde bundan en yüksek şekilde pay sahibi olacaktır. Turizmin geleceğine odaklanılması ve tüm yapısal planlamaların buna göre hazırlaması, dünyanın sosyo-ekonomik gelişiminde muazzam olumlu bir değişime yol açacaktır. Çevremizin korunması ve yaşaması için, en çok fedakarlık yapılması gereken şey nedir derseniz? “Barış” diyecek milyonlarca insan çıkacaktır. Ben de onlarla aynı düşüncedeyim. Bu barışçıl anlayış, insanların daha çok iletişimde olmasının önündeki engelleri kaldıracak ve ülkeler doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunmasını öncelik haline getirecektir” diye konuştu.

 

Toplantı konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde gerçekleşti. 210. Taksim Toplantıları Youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI