Bugun...



Aras'tan ciddi uyarı: Günde 8 bin araç girmeye başladı, kaos başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün basın toplantısı düzenleyerek, kapanma kararı Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras bugün basın toplantısı düzenleyerek, kapanma kararı ile birlikte ilçede yaşananları ve alınacak önlemleri açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2021 13:20

Aras'tan ciddi uyarı: Günde 8 bin araç girmeye başladı, kaos başladı

Aras “Bodrum’a son üç günde giren araç sayısı 24 bine ulaştı, trafik ve özellikle su konusunda ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Ayrıca nüfus 500 bini çok aştı. Bu 2025 yılının Bodrum’da beklediğimiz bir durumdu, ciddi bir kaos yaşanıyor, elimizden gelen tüm önlemleri almaya çalışıyoruz” diye konuştu.Kapanma önesinde ilçede trafiğin kilitlendiği görüldü. Muğla’nın Bodrum ilçesinde CHP’li belediye Başkanı Ahmet Aras bugün belediyenin Ortakent Mahallesi’nde hizmet binasında kapanma kararının alınmasının hemen ardından turistik ilçede yaşanan sıkıntılar ve alınacak önlemler ile ilgili basın açıklaması yaptı, ciddi uyarılarda bulundu.

 

BU NÜFUS ARTIŞINI 2025’TE BEKLİYORDUK

 

Kapanma kararının alınmasının ardından büyükşehirlerden Bodrum’a büyük bir yoğunluk ile gelmeye başlayanlar nedeniyle son üç günde ciddi bir artış gözlemlendiğini ve bu nedenle kriz masası oluşturarak alınacak önlemlerin değerlendirildiğini belirten Aras “Şu son üç gün içerisinde günde 8 bin araç Bodrum7a giriş yapmaya başladı. Nüfus 500 binlerin üzerine çıktı. Biz kentin planlamasını yaparken 2025 yılında nüfusun 500 bin olabileceğini hesap etmiştik, ancak bu duruma 4 yıl önce yakalandı. Pandemi nedeni ile zaten son bir yıldır ciddi bir akıxş yaşanıyordu. İkinci konut sahipleri ve sitelerde oturanlar haklı olarak Bodrum7a gelip evlerine yerleşmeye kapanma sürecini burada geçirmeye karar verince ortaya trafikte ve susuzluk konusu ile ilgili ciddi sıkıntılar ve kaos yaşanmaya başlandı” diye konuştu.

 

 

BÜYÜKŞEHİRLERDEN GELENLER EVLERİNDEN ÇIKMASINLAR KAOSU ARTTIRMASINLAR

 

Aras yaz aylarında Bodrum’un 1,5 milyona kadar turiste hizmet verebildiğini ancak bunun 5-6 ay sürdüğünü oysa şimdi ise yılın 12 ayı bu hizmeti vermek zorunda kaldıklarını belirterek “Bodrum’da herkesin işi çok zor, emniyeti, jandarması, belediye personeli. Herkes aksaklık yaşanmaması için canla başla çalışıyor, büyük mücadele veriyoruz. Kapanma günlerinde belediyemiz vatandaşımıza yiyecek içeceğinden sağlığına kadar her türlü desteği ve hizmeti verecek. Bodrum’a akın akın gelenlerin evlerinden dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Çünkü zaten ilçede sağlık sektöründe 300 yatak var ve bu bize yetmiyor. Bodrum’a diğer illerden gelenler evlerinden dışarı çıkmasınlar kaosu arttırmasınlar. Yaşanan trafik sorununda vatandaşlardan sabır bekliyoruz gidecekleri yere ulaşmak için yarım saat önce çıksınlar, çıkmak zorunda olmayanlar kesinlikle trafiğe çıkmasın” ifadelerini kullandı.

 

 

YERLİ TURİST KAYBIMIZI AZALTACAK

 

Kapanmanın yarattığı ortam ile ilgili olarak yabancı turistin bu yılda Türkiye’yi tercih etmekte zorlanacağını ancak 17 Mayıs’tan itibaren bazı ülkelerden uçakların gelmeye başlayacağını belirten Aras “Aşı sorununu çözen ülkelerden Türkiye’ye ve Bodrum’a yabancı turist gelecek. Ancak asıl ümidimiz yine yerli turist olacak. Bodrumlu esnafı rahatlatacak ortamda yerli turistin tatil için geleceğine inanıyoruz. Önemli olan pandemi sürecini en iyi şekilde atlatmak, bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Aras ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bodrum’da özellikle çarşı merkezi ile Gümbet, Konacık, Bitez, Torba, Gündoğan, Turgutreis ve Yalıkavak mahallelerinde trafiğin kilitlendiği alışveriş merkezlerinde ise büyük bir yoğunluk olduğu gözlemlendi.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI