Bugun...



Amerikan uçak gemisi "Harry Truman" Dedeağaç'a geliyor

Yunanistan’da bir televizyon kanalının yayınladığı habere göre Amerikan’ın dünyaca ünlü savaş ve uçak gemisi "Harry Truman" Dedeağaç'a gelmek için yola çıktığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2022 14:27

 Amerikan uçak gemisi

Yunanistan’da bir televizyon kanalının yayınladığı haberde Ege sularında bulunan ABD donanmasının önemli uçak gemilerinden Harry Truman’ın Dedağa yakınlarına geleceği ve buradan Batı Trakya ile Karadeniz’i kontrol altına alacağı açıklandı. Haberde Rus ordusunun Karadeniz’de Ukrayna’ya ait başta Odessa olmak üzere liman kentlerine bombalama şiddetini arttırması üzerine uçak gemisi Harry Truman’ın Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros) ili açıklarına gelerek konuşlanacağı açıklandı.

ABD uçak gemisinde bulunan F-18 ve F-35 savaş uçaklarının her ihtimale karşı Romanya hava sahasında devriye uçuşu yapacağı belirtildi.Harry Truman uçak gemisinin iki nükleer reaktör ile çalıştığı, 333 metre uzunluğa 78 metreye genişliğe sahip olduğu ve 1996 yılında denize indirildiği belirtildi. Uçak gemisinde 90 savaş uçağı ile 6500 askeri personel görev yapıyor.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI