Bugun...



Ambulans görevlileri yaşlı kadını yere yatırıp bahçe hortumu ile yıkadı, ülke ayağa kalktı

Belediyenin ambulans görevlileri yaşlı bir kadını ambulansa bindirmeden önce pis koktuğu gerekçesiyle ile yere yatırıp bahçe hortumu ile yıkamasının ortaya çıktığı görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada çağdışı görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek ambulans şirketi ile yapılan sözleşmeyi fesh edeceklerini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-03-2023 11:43

Ambulans görevlileri yaşlı kadını yere yatırıp bahçe hortumu ile yıkadı, ülke ayağa kalktı

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Oropos Kenti Belediyesi’ne ait bir ambulans ekibinin bir evde yalnız yaşayan, psikolojik sorunları olan ve yardıma ihtiyacı olan 69 yaşındaki bir kadını komşularının ihbarı üzerine hastaneye götürmeden önce evden çıkarıp bir battaniyenin üzerine yere yatırdıktan sonra çırılçıplak soyarak bahçe hortumu ile yıkadıkları görüntü ülkeyi ayağa kaldırdı. Sağlık görevlileri yaşlı kadının günlerdir evden çıkmadığını ve banyo yapmadığını, büyük dışkısını ise bulunduğu yere yapması nedeniyle pis koktuğunu bu nedenle yıkamak zorunda kaldıklarını belirttiler.

 

AMBULANS ŞİRKETİ İLE SÖZLEŞME FESH EDİLECEK

Oropos Belediye Başkanı Giorgos Giasimakis yaptığı açıklamada ortaya çıkan çağdışı görüntülerin kabul edilemez olduğunu belirterek ambulans şirketi ile olan sözleşmenin fesh edileceğini açıkladı. Giasimakis “Bir belediye başkanı ve bir doktor olarak bu görüntüleri bu davranışı kabul etmem mümkün değil, her türlü yasal işlem yapılacak” dedi.


SAĞLIK BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI
 

Sağlık Bakanı Thanos Pleuris  olayın “Acınası bir vaka" olduğunu belirterek konunun sağlık bakanlığı ile ilgisi olmadığını tamamen özel şirkete ait sağlık görevlilerinin ihmalinden kaynaklandığını belirterek "Sağlık ekiplerimiz her gün can kurtarıyor, can kurtarmak için mücadele ediyor. Bu görüntüler kesinlikle kabul edilemez ve tüm sağlık çalışanlarına mal edilemez. İhmali olanların en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız. Bu yapılanlar kabul edilemez bu çağdışı görüntüleri kabul etmiyoruz” dedi.

Oropos Savlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 


 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI