Bugun...



Alevler köylerin içinden geçti, kundaklama şüphesi var

Ege’deki Midilli adasında dün sabaha saatlerinde çıkan ve ada halkına kabus yaşatan orman yangınında onlarca ev ve işyeri ile otomobillerin yandığı belirtildi. 5 köy tahliye edilirken adaya Atina ve Girit’ten gemilerle takviye arazözler ve itfaiye ekipleri gönderilmeye başlandı. Alevler tatil köyleri ve otelleri yuttu. Sabotaj olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2022 11:52

Alevler köylerin içinden geçti, kundaklama şüphesi var

Ege’deki Midilli Adası’nda dün saat 10.30 sıralarında başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen önce tarım daha sonra ormanlık alanlarda devam eden yangın ada halkına kabus yaşattı.

 

ALEVLER EVLERİN VE OTELLERİN İÇERİSİNDEN GEÇTİ

Vatera kentinde başlayan, Vrisa ve Stavros kentinde kabus yaşatan orman yangınında ilk belirlemelere göre 20’ye yakın çiftlik evi, 6 otomobil,  4 otel ve tatil köyü, 7 restoran yanarak kül oldu. Alevler bazı köy ve tatil köylerinin içerisinde geçerken 5 köy tamamen boşaltıldı, köylerde yaşayanlar Midilli merkezindeki otel ve pansiyonlara yerleştirildi. Midilli’de  birçok köye elektrik ve su verilemediği, yangın bölgesindeki yolların ulaşıma kapatıldığı ve Vatera bölgesinin tamamen tahliye edildiği açıklandı.

 

 

ATİNA VE GİRİT’DEN FERİBOTLARLA TAKVİYE EKİPLER GÖNDERİLİYOR

Kontrol altına alınamayan ve halen 300’e yakın itfaiye eri, 36 arazöz 15 helikopter ve uçak, 8 iş makinası ile bölgedeki su kamyonları ve traktörlerin müdahale ettiği yangına destek amacıyla Girit ve Atina’dan dev feribotlarla arazözler ve yangın söndürme ekiplerinin yola çıktığı bugün adaya ulaşacağı belirtildi.

Midilli Tarım Birlikleri Federasyonu ise bugün adadaki çiftçilerin merkezde toplanmasını ve yangına müdahale için birlikte hareket edilmesini istedi.

 

 

SABOTAJ İHTİMALİ YÜKSEK

Midilli Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise sabotaj ihtimalinin yüksek olduğu yangın ile ilgili olarak polis ve askerin soruşturma başlattığı, kentlerde 60 polisin güvenlik önlemi aldığı belirtildi.

 

BATI TRAKYA’DA YANIYOR

Yunanistan’da ayrıca Batı Trakya’daki Dedeağaç (Evros)  Messinia ve Grevena kentlerinin ormanlık ve dağlık bölümlerinde 4 günder devam eden yangınların kontrol altına alınmaya çalışıldığı, mücadelenin devam ettiği belirtildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI