Bugun...



Akyarlar'da halk plajında denizin içerisine beton döküp platform yapılmasına sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Akyarlar Mahallesi halk plajında denizin içerisine beton dökerek iskele ve platform yapan turistik tesise tepki yağdı. MUĞLA Çevre Platformu (MUÇEP) yaptığı açıklamada “İlgili kurumlara durumun iletilerek acilen denizin içerisine dökülen beton platformun kaldırılmasını” istedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2023 19:38

Akyarlar'da  halk plajında denizin içerisine beton döküp platform yapılmasına sert tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki halk plajının içine bir turistik tesis tarafından demir kazıklar çakılarak  yaklaşık 200 metrekarelik bir platform oluşturulup beton dökülmesi vatandaşları ve çevrecilerin sert tepkisine neden oldu.

DOĞA BÖYLE KATLEDİLİYOR

Akyarlar Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası emekli jeoloji mühendisi Ali Kemal Keşan “Burası halk plajı ve bir tesis kimseye aldırış etmeden betonu denizin içine kadar döktü, kendisine denizin içerisinde kalıcı platform ve iskele yapıyor. Bir haftadır çalışıyorlar, müdahale edende olmadı, dağların tepeleri bitti, denizin içi kaldı, doğa böyle yok ediliyor” dedi.

 

 

İŞGAL VE TAHRİBAT VAR

Muğla Çevre Platformu Bodrum Gönüllüleri ise açıklama yaparak “Akyarlar sahilde, kumsal ve denizin içi dahil beton dökülerek işgal ve tahribat var. Kıyı kenar çizgisi ve denizde bulunan koruma altındaki (Poseidon çayırları) çayırlar da görülmekte. Bunun Bodrum'daki işgallerin ve tahribatın sadece bir örneği olduğunun da ne yazık ki farkında olarak yetkili tüm birimlere haber verdik ve takip ediyoruz. Acilen gerekenin yapılmasını ve işgalin kalkmasını bekliyoruz.
Tüm ilgili mevzuatın ağırlıklı olarak kullanım odaklı işletilmesi yüzünden Bodrum hepimiz, tüm canlılar için yaşanmaz bir hale gelmekte. Anayasa'dan başlayarak Kıyı Kanunu, Çevre Kanunu gibi mevzuatın koruma vurgusu yapan hükümlerinin süs olarak yazılmadığı görüşündeyiz” denildi.

MUÇEP ve vatandaşların platform ve denizin içindeki beton kaldırılmadığı takdirde önümüzdeki günlerde eylem yapacağı belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI