Bugun...



Akdeniz’in ortasındaki Kerpe Adası iki gündür yanıyor

Akdeniz’in ortasındaki Kerpe (Karpathos) Adası’ndaki ormanlık alanların iki gündür yandığı ve sert rüzgarlar nedeniyle yangının önlenemediği okulların tatil edildiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-09-2021 18:02

Akdeniz’in ortasındaki Kerpe Adası iki gündür yanıyor

Akdeniz’in ortasındaki Kerpe (Karpathos) Adası’nde iki gün önce başlayan orman yangının önlenemediği belirtildi. Bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın nedeniyle Rodos ve Girit Adası’ndan onlarca itfaiye ekibi ile yangın söndürme helikopterlerinin adaya sevk edildiği açıklandı. Önce adanın  Agriolakos bölgesinden başlayan daha sonra farklı noktalardan çıkan yangınlarla hızla yayılan orman yangınına 35 itfaiyeci, yedi arazöz, üç helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile vatandaşlarında katıldığı yangına Samos ve midilli Adası’ndan askeri birliklerinde sevk edileceği açıklandı.

 

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ VAR

 

Kerpe Belediye Başkanı Ioannis Nisyrios, "kısa süre önce yapılan havaalanı sayesinde yardım alabiliyoruz, yangının bir bölümü sahile kadar inerken diğer bölümü yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Bölgede 60 km. nin üzerinde hızla esen rüzgarlar nedeniyle yangın kontrol altına alınamıyor” dedi. Haberi okuyucularına duyuran www.karpathiakanea.gr ise yangının birkaç noktadran aynı anda çıktığını ve kundaklanma şüphesinin olduğunu belirtti.

 

ADADAKİ 5 OKUL KAPATILDI

 

Kerpe Sivil Koruma Müdürlüğü tarafından adadaki ilkokul ve lise öğrencilerinin bulunduğu 5 okulun kapatıldığı açıklandı. Bunun yanı sıra Aperi, Volada, Othos, Pyles, Spoa ve Mesochori köylerinde yaşayanların dikkatli olması ve heran köylerin tahliye edilebileceği belirtildi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI