Bugun...



Akdeniz’de Malta ve Lampedusa’nın kaderine terk ettiği göçmenleri Türk gemisi kurtardı

Akdeniz'de bir tekne içerisinde sürüklenen ve Malta ile Lampedusa sahil güvenliğinin kurtarmayı kabul etmediği 95 Afrika kökenli göçmeni Türk kuru yük gemisi Aslıhan kurtardı.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2022 21:00

Akdeniz’de Malta ve Lampedusa’nın kaderine terk ettiği göçmenleri Türk gemisi kurtardı

Dün Akdeniz'in ortasında Afrika kıyılarından İtalya kıyılarına geçmeye çalışırken motoru bozulan  lastik botta mahsur kalan ve sürüklenen 95 göçmen telefonla yardım kuruluşlarından destek istedi. Uluslararası göçmen yardım kuruluşlarından Sea Watch’ un ulaştığı Malta ve Lampedusa sahil güvenlik yetkilileri göçmenlere yardıma gitmeyi red etti.

 

BÖLGEDEKİ TÜRK GEMİSİ YARDIMA GİTTİ

Göçmenler için harekete geçen Sea Watch helikopteri bölgede seyir halinde bulunan Türk bayraklı kuru yük gemisi Aslıhan ile irtibata geçti. 100 metre uzunluğundaki Aslıhan gemisinin kaptanı verilen koordinatlar üzerinden Akdeniz’de sürüklenen göçmenleri bularak kurtardı, ve gemiye çıkardı. Göçmenlere yiyecek içecek yardımı yapıldı.

 

 

SEA WATCH GEMİSİNE TESLİM EDİLDİ

Ardından bölgeye gelen Sea Watch yardım kuruluşunun gemisine teslim edilen göçmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken yardım kuruluşu, Çakıroğlu Denizcilik Limited Şirketi'ne ait Aslıhan gemisi kaptanı ve personeline duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti, durumu kendisine ait sosyal medya hesaplarından duyurdu.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI