Bugun...



Akbelen ormanında ağaç katliamı! Köylüler direndi, gözaltına alınanlar var

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında bu sabah saatlerinde kesime başlanması sonrası jandarma bütün yolları kapattı. Köylüler ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. 4 kişi biber gazı ve tazyikli su nedeniyle hastanelik oldu, 8 kişi de gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 24-07-2023 17:24

Akbelen ormanında ağaç katliamı! Köylüler direndi, gözaltına alınanlar var

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için açılacak maden sahasında ormanlık ve zeytinlikleri korumak için iki yıldır nöbet tutan çevreciler ve İkizköylüler sabah saatlerinde onlarca jandarma ve TOMA’yla karşılaştı.

 

İkizköylü kadınlar yolun ortasına oturarak durumu protesto etti, ağaçların kesilmemesini istedi. Köylüler ağaç kesimini engellemek için jandarma barikatına doğru yürüdü. Jandarma da buna izin vermedi, biber gazı sıkarak, cop ve kalkanlarla müdahale etti. Bu sırada eyleme katılan kadınların “Vurma” diye bağırdıkları, erkeklerin de “cop kullanma” dedikleri duyuldu.

 

Eyleme katılanlar “Akbelen ormanını vermeyeceğiz” diye slogan attı. Yaşanan arbedenin ardından köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal ile İkizköy Çevre Komitesi üyesi olan köylülerden Hasan Yorulmaz gözaltına alındı.

 

 

Jandarmaya mukavemette bulunmaktan gözaltına alındıkları belirtilen iki kişinin Milas İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüleceği öğrenildi.

 

 

4 KİŞİ BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SUDAN ETKİLENDİ

 

Akbelen’de saat 16.40 sıralarında bir kez daha arbede çıktı. TOMA tazyikli su sıktı, bayılanlar oldu.

 

Köylüler ve çevrecilerden 4 kişi sıkılan biber gazı ve tazyikli su nedeniyle hastanelik oldu. Jandarmanın gruba müdahalesi sırasından toplam 8 kişi gözaltına alındı. Çevreci ve köylülerin bölgedeki bekleyişi sürüyor.

 
 
 



Editör: Yaşar Anter - Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI