Bugun...



Akbelen direniyor YK Enerji'ye tepkiler sertleşiyor

Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen ormanlarındaki direnişe destek çığ gibi büyüyor. İstanbul, İzmir, Çanakkala, Ankara, Mersin, Antalya, Gaziantep, Trabzon ve Rize’den gelen STK’lar pankartlarla Akbelen direnişine destek verdi.

facebook-paylas
Tarih: 30-07-2023 19:35

Akbelen direniyor YK Enerji'ye tepkiler sertleşiyor

"BU DİRENİŞ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Disk Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda İş Sendikası Başkanı Seyit Aslan, direnişçilerin kamp alanında yaptığı konuşmada, Akbelen halkının mücadelesinin çığ gibi büyüdüğünü ve Türkiye’ye yayıldığını belirterek, “Bu mücadelede Akbelen’i yalnız bırakırsak işçinin, emekçinin, halkın olan ormanlar, denizler, koylar ve ülkenin değerleri harami düzen tarafından yok edilir. Akbelen’e tüm sendikalar meslek, odaları, STK’lar destek vermeli. Akbelen mücadelesin direnişinin kazanılması şart, çünkü bu direniş Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

 

YAKLAŞIK BİN 500 KİŞİ DESTEĞE GELDİ

Türkiye’nin dört bir yanından gelen, işçi, memur, köylü, üniversite öğrenci, genci yaşlısı yaklaşık bin 500 kişi Milas Ören yoluna çıkarak kıs süreli pankartlı ve slogan atarak yürüyüş yaptı, renkli görüntüler oluştu.

Öte yandan Muğla Alay Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Akbelen Ormanına gelerek kamp ve orman alanında incelemelerde bulundu. Bu arada Akbelen Ormanı’nda kesilen ağaçların tomruk halinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü depolarına taşınmaya devam edildiği görüldü.

Muğla Milas'taki Akbelen Ormanındaki kesim alanına girmek isteyen vatandaşları jandarma engelledi. Jandarmanın kesilen ağaçları koruması vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

 

 "40 YILLLIK ORMAN MEMURUYM BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİM"

Akbelen'e 1 kilometre uzaklıkta oturan Milas Orman İşletme Şefliği'nden memur olarak emekli olan 81 yaşındaki evli iki çocuk babası Niyazi Gülbaşı, kamp alanında SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada katliama tepki göstererek şöyle konuştu: "40 yıllık orman memuruyum böyle zulüm görmedim. Evim 1 kilometre uzakta. Şimdi zeytinliklere de girecekler tarlaya da... Bir çam ağacının nasıl yetiştiği, nasıl bu hale geldiği bilinmez.300-400 yılda büyüyen ağaçları bir haftada yok ettiler, yazık. Ülkemin ve bölgenin değerleri bir bir yok oluyor."

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI