Bugun...



Akbelen’den Limak sanatçılarına haykırış “Bu dünya soğuyacak günün birinde”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de AKbelen ormanlarını korumak için yaklaşık 4 yıldır mücadele veren ve çadır nöbetini sürdüren İkizköylüler ve çevreciler bu gece Limak Flarmoni Orkestrası sanatçılarına seslendi. Yapılan açıklamada” Bizler sanatın sömürüsüz idealini sizlere hatırlatarak, sizleri düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü yüzünü bile görmediğimiz insanlar ve yaşamlar için , yani başkaları için, umut için yetmişimizde bile zeytin ağacı dikeceğiz” denildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-02-2024 10:32

Akbelen’den Limak sanatçılarına haykırış “Bu dünya soğuyacak günün birinde”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Akbelen ormanlarını korumak için yaklaşık 4 yılıdr mücadeel veren ve çadır nöbetini sürdüren İkizköylüler ve çevreciler bu gece Limak Flarmoni Orkestrası sanatçılarına seslendi. Yaklaşık 900 gündür çadır nöbetini sürdüren İkizköy ve Akbelenliler yaptıkları ortak açıklamada orkestra sanatçılarına seslendiler:

Yapılan açıklamada “Limak Flarmoni Orkestrası sanatçılarına, tüm sanatçı ve sanatseverlere; Yani, öylesine ciddiye alacaktık ki yaşamayı, yetmişimizde bile zeytin ağacı dikecektik. Şair bize böyle seslenmişti. Bu seslenişi başkaları, hiç tanımaklarımız için yapmaktan söz ediyordu. Her şeye rağmen yaşadım diyebilmek için, yetmişinde bile mesela zeytin ağacı dikerek... Ormanları ve beraberinde orada yaşayan canlıları, yaşam alanlarını, dünya hepimizin evi ise evimizi yok eden Limak Holding, Filarmoni Orkestrası ile Türkiye'deki sanat anlayışını başka bir pencereye sürüklüyor. Bu pencere, merdiven boşluğuna bakar! Bu sanat üretimini, sömürünün sakatlanmış sisteminin ve sakatlanmış sağduyunun yansıması olarak görüyoruz. Bizler sanatın sömürüsüz idealini sizlere hatırlatarak, sizleri düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü yüzünü bile görmediğimiz insanlar ve yaşamlar için , yani başkaları için, umut için yetmişimizde bile zeytin ağacı dikeceğiz. Yine seyre mi duralım tantanayı? “Bu dünya soğuyacak günün birinde” denildi.

Köylüler ve çevreciler “Yetmişinde zeytinin son hali “ isimli video ile Limak Flarmoni Orkestrası’nın konser aralarına köylülerin Akbelen direnişlerini anlatan haykırışlarını yerleştirerek yayınladılar.

Limak Flarmoni Orkestrası’nın karikatürize edilmiş videosu , ünlü şair Nazım Hikmet’in

“Yani öylesine ciddiyi alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin” sözleri ile sona erdi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI