Bugun...



Akbelen'de su gerginliği yaşandı, ağaçların köklerinin sökümüne başlandı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanında yapılan kesimlere karşı direnen çevreciler ve köylüler arasında, su getiren traktörün içeri alınmaması nedeniyle gerginlik yaşandı. Daha önce kesilen ağaçların köklerinin sökülmesine de başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2023 19:16

Akbelen'de su gerginliği yaşandı, ağaçların köklerinin sökümüne başlandı

Akbelen ormanında, termik santrale kömür sağlayan maden sahasının genişletilmesi amacıyla geçen 24 Temmuz’da başlayan kesimlerde 78 hektar alandaki çam ağaçları yok edildi. 12 gündür bölgede bulunan ve ağaçları kestirmemek için direnen köylüler ve çevreciler ile jandarma arasında, bugün öğle saatlerinde su gerginliği yaşandı. Köylüler ve çevrecilerin bulunduğu kamp alanına tankerle su getiren traktör ile sürücüsünün içeri alınmaması tepki çekti. Gruptakiler, peş peşe “Tankeri bırak” diye bağırdı. Öte yandan kesilen ağaçların köklerinin iş makineleri ile sökümüne başlandı. 

 

Akbelen ormanında nöbetlerini sürdüren köylüler ve çevrecilerin bulunduğu kamp alanına, arkasındaki tanker ile kullanma suyu getiren traktör, 4 saat geçikmeli olarak içeri alındı. Öğle saatlerinde jandarma tarafından girişine izin verilmeyen traktörün gelmesiyle köylüler ile çevrecular kullanma suyuna kavuştu. Kamp alanına bugün Türkiye'nin dört bir yanından destek vermek için gelenler oldu. 

Öte yandan şirketin iş makineleri ise kesim yapılan alandaki saha temizliği çalışmalarına devam etti. 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI