Bugun...



Akbelen’de hak ihlalleri rapor halinde Birleşmiş Milletler’de

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de sekiz gündür devam eden direniş sırasında yaşananlara destek bulmak ve uluslararası dayanışmayı arttırmak amacıyla hazırlanan hak ihlallerini anlatan Akbelen Raporu Birleşmiş Milletlere gönderildi.

facebook-paylas
Tarih: 31-07-2023 14:02

Akbelen’de hak ihlalleri rapor halinde  Birleşmiş Milletler’de

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de sekiz gündür devam eden direniş buünde devam etti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün kesilen ağaçları tomruk olarak depolara  taşımaya devam ettiği görülürken sabah saatlerinde  Çanakkale ve Edirne’den çevre grupları AKbelen Kamp alanına giriş yaptı. Çevreci gruplar kamp alanında alkışlarla karşılandı.

 

AKBELEN RAPORU BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDE

Bir haftalık direniş sırasında üç kez gözaltına alınan ve serbest bırakılan Çevre Mühendisi ve İkizköy sözcüsü Deniz Gümüşel ise yaptığı açıklamada “Dün itibariyle İnsan Hakları Ortak Platformu'ndan dostlarımızın desteği ile tamamladığımız Birleşmiş Milletler Özel Prosedürler başvurumuzu Birleşmiş Milletler'e gönderdik. Başvuruda çevre, düşünce ve ifade özgürlüğü,  toplantı ve gösteri özgürlüğü ve hak savunucuları konularında görevli BM Özel Raportörlerine Akbelen Ormanında yaşanan hak ihlallerini aktardık. Özel raportörler, durumu değerlendirerek T.C. hükümetinden açıklama isteyebilir, kınama ve Akbelen Mücadelesine destek mesajı yayınlayarak uluslararası kamuoyu ve baskı oluşturabilirler” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI