Bugun...



Akbelen'de ağaç katliamı havadan görüntülendi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde çevreci ve köylüler güne motorlu testere sesleri ile uyandı. Akbelen'deki ağaç katliamı ise drone ile görüntülendi. Kesilen binlerce ağacın sağa sola saçılmış hali yürekleri burktu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-08-2023 16:44:14 Tarih: 01-08-2023 16:37

Akbelen'de ağaç katliamı havadan görüntülendi

Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde kampta kalanlar güne motorlu testere sesleri ile uyandı.

Şok içerisinde çadırlarından dışarı çıkan köylü ve çevreciler kampın etrafının jandarmalarla çevrilmiş olarak gördü.

Dün 10-15 yaşındaki genç çam fidanlarının kesilmeye başlanması ile arbede yaşanmış, kesim köylülerin müdahalesi ile yarım kalmıştı.

Aynı bölgedeki ağaçların kesimi için bu sabah 06.30'dan itibaren işçilerin jandarmanın aldığı önlemlerle yeniden kesime başladığı görüldü.

 

 

Jandarmanın kesim alanına giderken kamp alanının içinden geçmeleri dikkat çekti.Muğla Çevre Platformu üyesi Neşe Tuncer “Telefonlar çalışmıyor kimseye ulaşamıyoruz, şu anda kamp alanının tam sınırına gelip barikat kurmuşlar, motorlu testere ile kesimler devam ediyor. İlk kez kamp alanın bu kadar yakınına gelip barikat kurdular” dedi. Bölgede telefonların çalışmadığı belirtildi.

 

 

AĞAÇ KATLİAMI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgede köylü ve vatandaşların direnişi sürerken, Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamı drone ile görüntülendi. Kesilen binlerce ağacın sağa sola saçılmış halde olduğu alanda maden sahasındaki delik deşik edilmiş çukurda dikkat çekti. Ortaya çıkan görüntüler ise insanın yüreklerini burktu.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI