Bugun...



Akbelen'de 11. gün direniş sürüyor, iş makineleri çalışıyor

Akbelen Orman'nda ağaç katliamına karşı bölge halkı ve çevrecilerin başlattığı eylemler 11 gündür sürüyor. İş makinelerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bölgede nöbet tutan jandarma ekiplerinin, kesilen ağaçların dallarının gölgesine sığınarak dinlendiği bazılarının ise yemek yediği görüldü

facebook-paylas
Güncelleme: 03-08-2023 21:11:30 Tarih: 03-08-2023 21:06

Akbelen'de 11. gün direniş sürüyor, iş makineleri çalışıyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki ağaç katliamına karşı bölge halkı ve çevrecilerin başlattığı eylemlerin bugün 11'nci günü. Sakin başlayan günde, iş makinelerinin ağaç kesilen bölgede temizleme ve yol açma çalışmalarına devam ettiği görüldü. Kesilen ağaçlar, bölgeden kamyonlara yüklenerek Muğla Orman Bölge Müdürlüğü deposuna götürüldü.

BÖLGE DİKENLİ TELLERLE ÇEVRİLDİ

Akbelen Ormanı'nda ağaç kesiminin tamamlandığı 78 hektarlık alan Limak şirketi personellerince dikenli tellerle çevrilmeye başlandı. Limak şirketine ait iş makineleri ve personel sayılarının arttığı görüldü.

Bölgedeki bekleyişi süren eylemciler ise geniş güvenlik önlemleri altında protestolarını sürdürüyor. Selda Bağcan'ın "Yuh Yuh" türküsünü söyleyen eylemciler, halaylar çekti, sloganlar attı.

 

KESİLEN AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE DİNLENDİLER

Öte yandan bölgede nöbet tutan jandarma ekiplerinin, kesilen ağaçların dallarının gölgesine sığınarak dinlendiği bazılarının ise yemek yediği görüldü.

EYLEMCİLERE DESTEK SÜRÜYOR

Aydın, İncirliova, Söke Kent Konseyi, Yörüklü Efeler Derneği üyelerinden oluşan bir grup da Akbelen eylemlerine destek vererek “Akbelen’e dokunma”, “Ormanları bitirirseniz kömürü soluverirsin gari” pankartları taşıdı, “Her yer Akbelen, her yer direniş” sloganları attı.

 

“AĞAÇLAR YAŞAMDIR”

Aydın Kent Konseyi üyesi Hatice Boduk, “Ormanlar yok oluyor, yaşam yok oluyor. Orman olmadan olmaz. Her şey ortada. Ağaçlar yaşamdır, her şeyimizdir.” dedi.

“DOĞAMIZA DOKUNMAYIN!”

Efeler Kent Konseyi Çevre ve Tarım Meclis Başkanı Şermin Çetin ise, “Nerede bir doğa katliamı varsa biz oradayız. Bugün de buradayız. Doğamıza dokunmayın diyoruz. Başka bir şeye ihtiyacımız yok bizim. Tabiatımızı, doğamızı, tarihimizi bırakın. Gidin artık evimizden” diye konuştu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI