Bugun...



Akbelen Büyük Buluşmay’a hazırlanıyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de katledieln AKbelen ormanları için yarın Akbeeln Büyük Buluşması miting ve basın açıklaması yapılacak. AKbelne’de Limak enerji şirketine ait iş makinaları alanda yeni yollar açmaya ve iş makinaları ile asırlık ağaçların köklerini kazımaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-08-2023 11:18

Akbelen Büyük Buluşmay’a hazırlanıyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında 24 Temmuz sabahı erken saatlerde başlayan ağaç katliamı 5 gün sürmüş yaklaşık 100 bin çam ağacı kökünden kesilmişti. Muğla Valiliği’nin “Kesim tamamlandı’ açıklamasının ardından YK Enerji Üretim A.ş. personeli kesim yapılan alana girerek alanın tamamın dikenli tellerle çevirirken dev iş makinaları ormanlık alan yeni yollar açmaya başladı. Yol açımları bu sabahta devam etti.

 

FİZYOLOJİK VE PSİKOLOJİK İLE KAMIP DAĞITMAYA ÇALIŞIYORLAR

Akbelen ormanlarındaki direnişin 13. Gününde yaklaşık 34 bin kişinin ziyaret etteği Akbelen Ormanları Direniş Kampı’nda yaklaşık 40 çadır ve 200 kişi 24 saat nöbet tutmaya devam ederken zaman zaman kampa getirilen kullanma suyunu engellenmesi  ve kamp alanının dört bir yanında kampın sınırına kadar gelen jandarma nedeniyle gerginlik yaşandığını belirten İkizköylülerin avukat İsmail Hakkı Atal “4 yıldır her türlü baskıya rağmen direniyoruz, direneceğiz. Kampı asal terk etmeyeceğiz. Burada başta Muğla Valiliği tarafından olmak üzere insan hakları ve doğa hakları ihlalleri var. Üstelik yasalara karşı bu suç işleniyor. 78 hektarlık ormanı rant uğruna yok ettiler. Ancak alanın madene çevrilmemesi için var gücümüzle direneceğiz, hem insan gücümüzle hemde hukuk gücümüzle” dedi.

 

 

YARIN BİNLERCE KİŞİNİN KATILACAĞI AKBELEEN BÜYÜK BULUŞMASI VAR

AKbelen ormanları direnişinin 14. Gününde Akbelen Büyük Buluşması adı altında eylem düzenlenecek. Bu nedenle İkizköy Çevre Komitesi’nden yapılan açıklamada şunlar belirtildi.

 

“Muğla’nın Milas ilçesine bağılı İkizköy’deki Akbelen ormanları direnişinin 114. Gününde Akbelen Büyük Buluşması adı altında eylem düzenlenecek. Kon ile ilgili yazılı açıklama yapan İkizköy Çevre Komitesi"nden şunlar belirtildi:

“4 yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı'ndan, köyümüzden, topraklarımızdan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz'da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmedik. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz. 6 Ağustos Pazar günü saat 14:00'da Akbelen nöbet alanında tüm gücümüzle, haklılığımızla buluşacağız. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz! Tüm siyasi parti temsilcilerini, yetkililerini ve örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, milletvekillerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, çevre örgütlerini, Milaslıları, Bodrumluları, Muğlalıları ve bize destek olmak isteyen tüm yurttaşları 6Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz! Akbelen'e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım!” denildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI