Bugun...



Ada ada umut...Kaybolan yeğenini ada ada dolaşıp arıyor

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 9 yıl önce ortadan kaybolan 28 yaşındaki yeğeninin göçmen kaçakçıları tarafından kandırılarak ölüme gönderildiğini iddia eden amca Turan Hoş ülke ülke dolaşıp kayıp yeğenini arıyor. Elinde Türkçe ve Yunanca pankartla yeğenini arayan amca Hoş ANTERHABER'e ulaşarak yardım istedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2023 13:40

Ada ada umut...Kaybolan yeğenini ada ada dolaşıp arıyor

Almanya'da yaşayan iş insanı Hoş " o günden beri ne ölüsü ne de dirisine ulaşabildik" dedi. Balıkesir’de yaşayan ve bir GSM operatörü şirketinde çalışan 28 yaşındaki Müslüm Hoş 17 Mart 2014 tarihinde ortadan kayboldu.  Kaybolduğu günden bu yana yeğeni Müslüm Hoş’un ne ölüsüne ne dirisine ulaşamadıklarını belirten ve Almanya’nın Amberg kentinde yaşayan amcası 54 yaşındaki Turan Hoş,  Bodrum'da  ANTERHABER’E  kaybolan yeğeninin bulunması için açıklamalarda bulunup yardım istedi.

 

TÜRKÇE VE YUNANCA YAZILI PANKART İLE ADA ADA DOLAŞIYOR

Yazdırdığı Türkçe ve Yunanca pankarta ile Çanakkale, Balıkesir sınırları ile komşu Midilli, Sakız, Sisam, İstanköy (Kos), Patmos ve Leros adalarına giderek ilgili resmi kurumlardan yardım isteyen ve pankartla dolaşan amca Turan Hoş “Yeğenim kaybolduğu günden itibaren telefonlarını takibe aldık. Yanında sadece 20 TL. para vardı. Verilen sinyaller Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi İlyasfaki köyünde kaybolduğu günün gecesi 20.50’de sona eriyor, bir daha erişim olmadı. O günden sonra ne ölüsüne ne dirisine ulaşamadık”

 

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILARININ KURBANI OLDUĞUNA VE ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANIYORUM

Olayın ardından Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Cumhuriyet Savcılığına yeğeninin kandırıldığını ve göçmen kaçakçılığına zorlanarak iddia ettiği O.A. hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ancak takipsizlik kararı verildiğini belirterek “Yeğenimin zorla göçmen kaçakçılığına bulaştırıldığını ve öldürüldüğüne inanıyoruz. Çünkü kaybolmadan önce O.A. ile buluşup göçmen kaçakçılığı yapacağını ve çok para kazanacağını söylemiş. Türkiye ve Yunanistan makamlarından yardım istedik, beklide Yunanistan hapishanelerinde bir yerde ama şu ana kadar kendisinden hiçbir haber alamadık. Orada tutuklansaydı bize ulaşılırdı. Tam 9 yıldır yeğenimi bulmak için bu pankartla birlikte ülke ülke şehir şehir geziyorum. 30 yıldır Almanya’da yaşıyorum ve yeğenimin bulunması için ne gerekiyorsa yapacağım, son olarak 2022 yılı Temmuz ayında yine bu kişi hakkında suç duyurusunda bulundum ve yardım istedim, ancak Türkiye ve Yunanistan makamlarının da sesimi duymasını ve ciddi bir şekilde araştırılma yapılmasını talep ediyorum. ANTERHABER sesimi duyurduğu için teşekkür ederim” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI