Bugun...



Abramoviç'in yatını protesto etmişlerdi: Bayrağımızı her yerde açmaya devam edeceğiz

Muğla’nın Bodrum ilçesine yanaşan Rus milyarder roman Abramoviç’in yanının önüne zodiak bot ile geçerek “No War” (Savaşa Hayır) yazılı Ukrayna bayrakları açan Ukraynalı minik optimistçiler ve yöneticiler o yatı orada gördükçe içimiz sızlıyor, Ukrayna bayrağımızı barış ve demokrasi adına her ortamda dalgalandırmaya devam edeceğiz” diye konuştular.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2022 10:36

Abramoviç'in yatını protesto etmişlerdi: Bayrağımızı her yerde açmaya devam edeceğiz

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Nisan ayının başında düzenlenecek ve 12 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katılacağı Uluslar arası Optimist Yarışmaları’na katılacak olan Ukrayna Optimist Milli Takımı ve sporcuları ve antrenörleri iki gün önce Bodrum’a gelen ve Kumbahçe Mahallesi’ndeki Mantar Burnu gemi yanaşma iskelesine demirlemeye çalışan ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait 140 metre uzunluğundaki ultra lüks yatın önüne geçerek iskeleye yanaşmasına engel olmuştu. İskele ile yatın arasına girerek dev yatında önünde ve yanında durup yaklaşık 15 dakika yatı iskeleye yanaştırmayan Ukraynalı sporcular sahil güvenliğin müdahalesi sonucu eylemlerine son vermişlerdi.

 

Fotoğraf: Yaşar Anter. Kaynak gösterilerek dahi olsa kullanılamaz, kopyalanamaz.

 

BAYRAĞIMIZI HER YERDE DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eylem sırasında kullandıkları bayraklarla bugün fotoğraf çektiren Ukraynalı sporcu kafilesi açıklama yaptı. Kafile Başkanı Vieacheslav  Madonich yaptığı açıklamada “Sporcu ve antrenörlerimiz her demokratik platformda eylem ve söylemlerimizi ülkemize gelecek olan barış ve demokrasi için duyurmaya devam edecekler. Barış için verdiğimiz mücadele sembol olan bu bayrakları her yerde yanımızda taşıyacağız. O yatı gördüğümüzde içimiz sızlıyor. Şu an tek düşüncemiz önümüzdeki uluslar arası yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bu arada bizi Bodrum’da en iyi şekilde ağırlayan kurumlara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Fotoğraf: Yaşar Anter. Kaynak gösterilerek dahi olsa kullanılamaz, kopyalanamaz.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI