Bugun...



AB, Yunanistan sahil güvenliğinin göçmenler için 15.8 milyon Euroluk destek talebini ret etti.

Yunanistan sahil güvenliğinin Ege’de umut yolculuğuna çıkan göçmenleri engellemesi, geri itmesi ve can sallarına doldurarak Türkiye karasularına bırakması pahalıya mal oldu. AB göçmen komisyonu Yunanistan sahil güvenliğinin istediği 15.8 milyon Euroluk yardımı onaylamadı.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-08-2021 12:36:03 Tarih: 30-08-2021 12:32

AB, Yunanistan sahil güvenliğinin göçmenler için 15.8 milyon Euroluk destek talebini ret etti.

Yunanistan medyası bugün yayınladığı haberde Ege Denizi’nde göçmenlere kabus yaşatan Yunanistan sahil güvenliğine ders verici bir karar alındığını açıkladı. Haberlerde Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin binlerce göçmeni ege Denizi’nde yakalayarak botların benzin ve akaryakıt depolarını alıp türk sularına geri iteklemeleri ve can sallarına doldurdukları göçmenleri yine türk karasularına bırakmaları nedeniyle Yunanistan hükümetinin talep ettiği AB fonlarının ödenmeyeceğini belirtti.

 

AB GERİ İTME NEDENİYE YUNAN SAHİL GÜVENLİĞE YEN FON SAĞLAMAYI RED ETTİ

 

Ab Göçmenlerden sorumlu yardım komisyonunun bölgedeki göçmen sorunları il karşılaşan ülkelerin sahil güvenlik güçlerine verdiği yardımların kesildiğini belirten bir üyesi yaptığı açıklamada 2Yunanistan sahil güvenliğinin göçmenleri sınır dışı etme gerekçesiyle ve geri itekleme nedenlerinin tespiti nedeniyle  Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı için yeni finansmanı onaylamayı reddetti” dediği öğrenildi.

 

 

15.8 MİLYON EURO DESTEK TALEBİNE YANIT VERİLMEYECEK

 

AB göçmenlerden sorumlu komisyonunun Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı  tarafından talep edilen 15.8 milyon Euro tutarındaki fon talebine yanıt vermeyeceği açıklandı. Avrupa İçişleri Komiseri Elva Johansson , Komisyonun, Yunanistan'da temel haklara uyulmasının izlenmesi için bağımsız bir mekanizma kurulması talebinin yerine getirilmesi için bir koşul belirlediğini ve ilgili bir çalışma grubunun incelemelerine devam ettiğini açıkladı.

 

 

EGE’DEKİ GÖÇMENLERE YÖNELİK KÖTÜ MUAMELEYİ ÖRNEK GÖSTERDİLER

 

Komisyonun ayrıca Mart ayında yetkili Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Giannis Plakiotakis tarafından yapılan talebe derhal yanıt vermeyi reddetmesinin nedeni, Ege'deki göçmenlere yönelik muameledir.Uluslararası medya ve insani yardım kuruluşları uzun zamandır Yunanistan'ı sistematik "Geri itme"lerle , yani göçmenlerin sığınma haklarını kullanmalarına izin vermeden Yunan karasularından Türkiye'ye geri göndermekle suçladığı belirtildi.

Yunanistan’daki  STK'lar ve uluslararası medya, Frontex'i göçmenleri Ege açıklarında göçmen bot ve  teknelerini durdurmak ve onları Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim etmek ve ardından onları Türk karasularına geri göndermekle suçladı. 

 

FONDAN YARARLANMAK İÇİN GÖRÜŞMELER HAZİRAN AYINDAN BERİ SÜRÜYOR

 

Komisyon ile Yunan hükümeti arasında sahil güvenlik yardımına ilişkin görüşmeler Haziran ayından bu yana sürüyor. Yunanistan,  Afganların ülkelerinden toplu göçünün görüntülerinin Brüksel'i fikrini değiştirmeye zorlayacağını umuyor. Atina'ya göre, Ege'ye mülteci akışının durması, Yunanistan'ın sınırların yeni "Agresif kontrolü" hattından kaynaklanıyor . Atina’da hükümete yakın yetkililer, acil yardım için Komisyon ile "bir miktar uzlaşmaya" varılacağı inancını ifade ediyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI