Bugun...



56 mahalleden kadınlar, Kadın Buluşması'nda bir araya geliyor

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi yarımadanın 56 mahallesinde yaşayan tüm kadınları buluşmaya çağırıyor!

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2021 13:55

56 mahalleden kadınlar, Kadın Buluşması'nda bir araya geliyor

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi 56 mahalledeki kadınları Kadın Buluşmasına davet ediyor. Kadın Meclisi Adına yazılı açıklama yapan ve kadın buluşmasına davet eden Avukat Evrim İnan şu ifadeleri kullandı

 

"Yerel Eşitlik Eylem Planları (kısacası YEEP), illerin, yerel düzeyde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadının statüsünün güçlenmesi için izlemeleri gereken yol haritasını belirlemek üzere hazırladıkları kilit belgelerdir. 

 

CEDAW (Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Engellenmesi Sözleşmesi) ve diğer ulusal / uluslararası plan ve belgelerle uygun olarak altı başlıkta (eğitim, sağlık, istihdam, yönetim mekanizmalarına katılım, kadına yönelik şiddet ve kentsel hizmetler) hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planları, illerdeki yerel yönetimlerin, taşra teşkilatlarının, valiliklerin, il özel idarelerinin ve elbette ki sivil toplumun yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için üstlenmeleri gereken sorumlulukları ve oluşturmaları gereken işbirliklerini tarif eden kilit bir belge olarak tüm paydaşların katılımı ile hazırlanmaktadır.  

 

Bodrum Belediyesi’nin yerel eylem eşitlik planının oluşturulma sürecinde elbette Bodrum’da yaşayan tüm kadınların eşitliğin sağlanmasına dair sözü belirleyici ve vazgeçilmezdir.

 

56 Mahalleden Bodrum YEEP’e dair sözünüzü, eşitliğe ve eşit haklara erişime dair taleplerimizi oluşturmak için, kadın komşunuzu, arkadaşınızı, çocuğunuzu, dostunuzu alın ve buluşmaya katılın!"




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI