Bugun...



450 turistin bulunduğu otel mühürlenmek istenince gerginlik yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde 450 turistin bulunduğu otel mühürlenmek istenince gergin anlar yaşandı. Otele çok sayıda polis ve zabıta ekibi yönlendirildi. Üç saat süren gerginliğin ardından otel kısmen mühürlendi.

facebook-paylas
Tarih: 25-07-2021 23:06

450 turistin bulunduğu otel mühürlenmek istenince gerginlik yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümbet Mahallesi Ayaz Caddesi’nde ki Dream Palace Bdrum Oteli’ne bugün akşam saatlerinde polis ekipleri ile birlikte gelen Bodrum Belediyesi ekipleri oteli mühürleyerek kapatmak istedi.

 

OTEL YÖNETİCİLERİ ZABITA EKİPLERİNİ ENGELLEYİNCE GERGİNLİK YAŞANDI

 

Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri kaymakamlığın talimatı ile Güvenli Turizm Belgesi iptal edilen ve sosyal mesafeye uyulmadığı gerekçesiyle üç kez para cezası kesilen otelin mühürlenerek kapatılma işlemini gerçekleştireceklerini belirttiler.

Otel müdürü Emre Yaz ile otelin CEO’su olduğunu belirten Mesut Aslan otelde 450 turistin olduğunu ve büyük bölümünün yabancı olduğunu belirterek mühürlenme işleminin ertelenmesini istedi. Gerginlik çıkınca olaya plis müdahale etti. Ardından otel yetkililerinin ellerindeki Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin 16.7.2021 tarihinde verdiği yürütmeyi durdurma ve eksik belgelerin 30 gün içerisinde tamamlanması için süre verildiği ile ilgili belgeyi zabıta ekiplerine verdi.

 

 

TURİSTLER KORKU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

40’a yakın polis ve zabıta ekibini otelin önünde yöneticilerle tartışırken gören turistler gergin anlar yaşadı. Almanya’dan tatile geldiğini belirten A.K. “İki haftalık tatil için geldik bir hafta geçti, akşam saatlerinde otelin önünde polisleri görünce baskın var zannettik, oteli kapatmaya gelmişler, turizm sezonunun ortasında olacak iş değil. Yüzlerce turist parasını iki ay önceden ödedi nereye giderler ne yerler içerler, kapatma işini sezon sonuna bırakmaları daha iyi, yoksa turizm imajı yara alacak, çünkü müşteriler Avrupalı acenteye şikayette bulunacaklar” diye konuştu.

 

MAHKEME KARARINA HERKES UYMALI

 

Otelin işletmecisi Hatıra Demir ise “Almanya’nın Köln kentinde yaşıyorum, üç yıl önce ortağım ile burayı kiraladık, oteli çalıştırıyoruz, bir iki kez sosyal mesafeye uymadık diye ceza yedik, ardından Güvenli Turizm Belgesi’ni iptal ettiler. Bir anlam veremedik. Oteli kapatma çalışıyorlar, avukatlarımız mahkemeye müracaat etti, yürütmeyi durdurma kararı aldık ve mahkeme bize 30 gün süre vererek eksik evraklarımızı tamamlamamızı istedi, bizde onları tamamlamaya çalışıyoruz, mahkeme kararına herkes uymalı. Bizde bu süreçte eksik evraklarımızı ve belgelerimizi tamamlayacağız, ancak 450 turistin olduğu oteli gelip kapatmaya çalışmak doğru değil” dedi.

 

 

BEACH CLUP VE OTOPARK MÜHÜRLENDİ

 

Yaklaşık üç saat süren görüşmelerin ardından zabıta ekipleri otelin beach clup bölümü ile otopark bölümünü mühürleyerek kullanıma kapattı. Otelde turistlerin mağdur olmaması için açık kalacağı ve süre verildiği belirtildi. Polis ve zabıta ekipleri otelden ayrıldı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI