Bugun...



40 sanatçının Atatürk resimleri sergisi hayran bıraktı

Bodrum'da 40 sanatçının düzenlediği Atatürk Fotoğrafları Sergisi hayran bıraktı. Atatürk’ün doğumdan ölüme yaşamı 40 sanatçının yüze yakın eseri ile gözler önüne serildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-11-2023 10:30:07 Tarih: 10-11-2023 05:42

40 sanatçının Atatürk resimleri sergisi hayran bıraktı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Art Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılı Atatürk Sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

 

6 METRELİK ATATÜRK’ÜN YAŞAM PANOSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Dernek üyesi 40 sanatçının akrilik boya, karışık teknik, yağlı boya ve sulu boya ile yaptığı 100’e yakın eserin yer aldığı sergide ressam Heyecan Şahin’in yaptığı 6 metrelik, Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar olan yaşamını anlatan Atatürk’ün Yaşam Panosu isimli eser büyük ilgi gördü.

 

 

7 YAŞINDAKİ DOĞA’DA HAYRAN KALDI

Sergiyi babası inşaat mühendisi Barış Kisiriloğlu ile birlikte gezen 7 yaşındaki Doğa Kisirlioğlu “Atatürk fotoğraflarını çok görmüştüm çok seviyordum, burada resimler çok farklı ve çok güzel, babam ile birlikte sergiyi severek gezdim” dedi.

 

40 SANATÇI SEFERBER OLDU

Dernek başkanı Süyümbike Güvenç Norris ““Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla bir Atatürk sergisi yapmaya karar verdik. Yaklaşık 40 sanatçı bir araya gelerek ve Atatürk’ümüzün gelecek nesillere bıraktığı mirası hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla böyle bir sergi hazırladık. Sergimizde çeşitli sanat disiplinlerinden çalışmalar var. Yağlı boya ve akrilik boya ile yapılan tabloların yanı sıra çini, ahşap yakma tekniği ile yapılan çalışmalar da var. Bunun dışında çok özel bir panomuz var. Atatürk’ün yaşam panosu olarak adlandırılan, sanatçımız Heycan Şahin’in yaptığı bir çalışma. 6 metre uzunluğunda farklı panolardan oluşuyor ve Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadarki yaşam döngüsünü anlatıyor. Kendisi çok anlamlı bir çalışma yaptı” dedi.

Sanatseverler sergiyi  müzisyen Nisa Gürtuna’nın çaldığı ud ve söylediği  şarkılar eşliğinde gezdi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI