Bugun...



27 ülkeden 1000 bisiklet tutkunu Bodrum’da buluşacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 23 mayısta düzenlenecek uluslar arası etkinlikte 27 ülkeden 1000’in üzerinde bisiklet tutkunu kentin doğal ve kültürel güzelliklerini bisikletleri ile gezecek ve yarışma heyecanı yaşayacak.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2021 09:46

27 ülkeden 1000 bisiklet tutkunu Bodrum’da buluşacak

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan etkinliğin amacını SÖZCÜ’ye açıkladı. Kayhan “Özellikle bu pandemi döneminde turizmcilerimizin, esnafımızın ekonomik ihtiyaçlarını destek olmaktır. Aynı zaman da Bodrum’un tanıtımına da çok büyük katkısı olacak etkinlikte yaklaşık 5 bin kişiye ev sahipliği yapacağız. Dünyanın birçok ülkesinde medya tarafından yayınlanacak etkinlik ilçemiz ve ülkemizin tanıtımı içinde önemli rol oynayacak” diye konuştu.  

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı , Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Güçbirliği Derneği’nin girişimleri ve Bilnet Okulları’nın ana sponsorluğunda 23 Mayıs 2021 tarihinde ilk kez düzenlenecek olan Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yarışması’nın normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte renk ve heyecan getireceği belirtildi.

 

KISA VE UZUN PARKURDA MÜCADELE EDECEKLER

 

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan yaptığı açıklamada yarışmaya 27 ülkeden bin bisiklet tutukunu ile birlikte 5 bine yakın kişinin katılacağını belirterek “Kısa ve uzun Parkur şeklinde olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek olan dev organizasyonda 56 km’lik kısa parkur Bodrum Merkezden start alarak Bitez Kavşağı, Ortakent Kavşağı geçilerek Dereköy yolundan Yalıkavak ve Gündoğan geçildikten sonra ise Torba Kavşağı’ndan dönüp Gümbet’te son bulacak. Yaklaşık 103 kilometrelik  Uzun Parkur ise Yalı, Mumcular gibi bölgeleri de kapsayacak.  Organizasyonda Bodrum’un sadece turizm bölgelerini değil kırsalda bulunan alanlar da tüm dünyaya tanıtılacak” diye konuştu.

 

 

NORMALLEŞME SÜRECİNİN BAŞINDA TURİSTİK İLÇEYE RENK GELECEK

 

Kayhan açıklamasının devamında ise “Derneğimizin bu organizasyonu Bodrum’a getirmesinin en önemli amacı özellikle bu pandemi döneminde turizmcilerimizin, esnafımızın ekonomik ihtiyaçlarını karşılamaktır. Aynı zaman da Bodrum’un tanıtımına da çok büyük katkısı olacaktır. İlçemiz bu büyük organizasyon öncesi ve sonrasında yarışmacıların dışında bu organizasyonun paydaşlarıyla beraber yaklaşık 5.000 kişiye ev sahipliği yapacak. Normalleşmenin başladığı bir dönemde gelecek binlerce kişi hem Bodrum esnafına destek olacak hemde turizm bölgesinde renk ve heyecan getirecek” dedi.

 

BODRUM VE TÜRKİYE’NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKIDA BULUNACAK

 

Organizasyonun turizm sezonunun başında ilçenin vev ülkenin tanıtımında büyük rol oynayacağını belirten Kayhan “İlçemize gelecek medya ve yayın organları ile birlikte özellikle  Moğolistan, Türkistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetleri’nin yanı sıra Avrupa’nın onlarca ülkesinde  milyonlarca dolar vererek yapamayacağımız tanıtımı yapmış olacağız. Bisiklet tutkunları ile birlikte dünya Bodrum’un tarihi, doğa ve kültürel güzelliklerin tanıma fırsatı bulacak. Yarış günü ve ödül töreni ulusal ve uluslar arası yayın organlarından canlı olarak yayınlanacak” ifadelerini kullandı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI