Bugun...



25 Bin Müzisyene Üçer Bin Lira Pandemi Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, salgın döneminde mağdur olan ve gelir kaybına uğrayan müzik sektörü çalışanlarına destek olmak amacıyla bir destek programı başlatmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 16-01-2021 22:47

25 Bin Müzisyene Üçer Bin Lira Pandemi Desteği

Bakanlığa bağlı Yunus Emre Enstitüsü, müzik sektöründe faaliyet gösteren 6 büyük sivil toplum kuruluşu ve 3 müzik meslek birliğinin iş birliğiyle yürüttüğü destek programının son aşamasına gelindi.

16 Aralık 2020 tarihinde başlayan ve 25 Aralık 2020 tarihinde sona eren başvuru süresince toplam 29 bin 679 başvuru yapıdı. İlgili sivil toplum kuruluşlarının ve meslek birliklerinin yoğun çalışması neticesinde, bütün başvurular titizlikle incelendi ve toplam 24 bin 522 başvuru sahibine destek verilmesi kararlaştırıldı. Başvurusu onaylanan bu 24 bin 522 kişi toplamda 3 bin lira tutarında destek alacak.

Söz konusu programda başvuruların hızlı bir biçimde alınması, tasnif edilmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde Yunus Emre Enstitüsü, projede bakanlıkla iş birliği yapan sivil toplum kuruluşları Popüler Müzik Sanatı Vakfı, Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası, Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu, Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı, Uluslararası Sahne Sanatçıları Federasyonu, Türk Musikisi Federasyonu ve pek çok müzik meslek birlikleri yer aldı.

Bu destek programının yanı sıra yine Bakanlığın kaynaklarından karşılanmak üzere Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği kendi üyelerine çağrıda bulunarak ayrı ayrı destek programları geliştirdi.

Toplam 30 bin 744 müzisyen ve sektör emekçisine ulaşacak destek ödemeleri, Ocak ayı içerisinde tamamlanacak.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI