Bugun...



100. Yıl Cumhuriyet Ormanında on bin fidan toprakla buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında oluşturulan 100. Yıl Ormanı’nda on bin fidan toprakla buluştu. Muğla genelinde ise bugün 62 bin fidan dikildi.

facebook-paylas
Tarih: 11-11-2023 16:03

100. Yıl Cumhuriyet Ormanında on bin fidan toprakla buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde üç yıl önce yangın felaketinde kül olan Mazı Köyü ormanlarında bugün düzenlenen Milli Ağaçlandırma etkinliği ‘Geleceğe nefese, Cumhuriyete nefes’ sloganıyla Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim törenine gönüllüler, öğrenciler, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Üç yıl önceki yangında kül olan alana on bin adet kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu dikildi. Dikilen yeni fidanlara çocuklar su verdi.

Muğla İl genelinde 62 bin fidan toprakla buluşturulurken, Menteşe’deki program Düzeyn Mevkiinde yapıldı.

 

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise, ormanların ekolojik açıdan önemli olduğuna vurgu yaparak, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki temasının 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes' olarak belirlenmesi, toprakla buluşturacağımız her bir fidanın 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimize ve değerlerine bağlılığımızın bir göstergesidir. Bugün diktiğimiz fidanlar Cumhuriyetimizin ikinci asrı boyunca yeşerecekler, büyüyecekler ve bir ormana dönüşecekler. Cumhuriyetimize, geleceğe, insanlığa nefes olacaklar. Ormanlar, bir ülkenin akciğerleri, ekolojik ve sosyal açıdan en büyük zenginlik ve yaşam kaynağıdır. Yaşadığımız dünya ve canlılar için ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek oldukça önemlidir. O nedenle bugünü gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma günü olarak değerlendiriyor, ormanlarımızı geçmişten kalan miras değil, gelecek nesillerin bizlere emaneti olarak görüyoruz” diye konuştu.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI