Bugun...


İBRAHİM TATLISES’TEN MİNİK ARILARA BÜYÜK DESTEK
Tarih: 22-04-2019 20:12:43 Güncelleme: 22-04-2019 20:59:43 + -


Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nun 3. Sınıf öğrencileri yardım için kitap yazdı. Kitabın tanıtımı ve satışı için bugün düzenlenen imza törenine ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’te katıldı. Tatlıses’e çocukların ilgisi büyük oldu. Tatlısas Urfa’daki okula yüklü miktarda bağış yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 22-04-2019 20:12

İBRAHİM TATLISES’TEN MİNİK ARILARA BÜYÜK DESTEK

İBRAHİM TATLISES’TEN MİNİK ARILARA BÜYÜK DESTEK

Bodrum Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu’nun 3. Sınıf öğrencileri yardım için kitap yazdı. Kitabın tanıtımı ve satışı için bugün düzenlenen imza törenine ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’te katıldı. Tatlıses’e çocukların ilgisi büyük oldu. Tatlısas Urfa’daki okula yüklü miktarda bağış yaptı.

Öğretmenleri Mahire Demirsoy öncülüğünde yazdıkları Arılar Ülkesi 2 isimli kitabın tanıtımını ve imza gününü bugün Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren 9 yaşındaki 30 minik öğrenciye ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses büyük sürpriz yaptı.    Şanlı Urfa’daki Eyyübiye İlkokulu’na destek amacıyla 1500 adet bastırılan ve bugün satışa sunulan kitap etkinliği ve çocukların kostümlerle oynadığı Arıar Ülkesi isimli oyunu seyreden İbrahim Tatlıses oyun sonrasında çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi. Ve Urfa’daki ilkokula gönderilmek üzere miktarı açıklanmayan büyük bir bağış yaptı. Tatlıses “Bizim zamanımızda eğitim öğretim şartları çok iyi değildi, şimdiki çocuklar gerçekten çok şanslı. Ayrıca Bodrumlu çocuklarımızın Urfa’daki bir okulumuza yardım için kitap yaptığını duşunca hemen destek için buraya geldim, bugün çocuklarla çocuk oldum çok duygulu anlar yaşadım, elimden geldiğince eğitime öğretime destek vermeye devam edeceğim” dedi. Tatlıses "Böylesine değerli öğretmenlerimize ve onların yetiştirdiği nesillere sahip çıkalım.Bu çocuklar yazdıkları kitabın geliri ile Şanlıurfa’da kendi yaşıtlarındaki çocuklara eğitim desteği vermeyi amaçlamışlar.Biz büyükleri olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine sahip çıkıp öncülük yapmalıyız.Ben İbrahim Tatlıses  olarak çocuklar ile ilgili herşeye varım.Memleketim Şanlıurfa ‘ya bir okul yaptırdım.Böyle projelerdede üstüme düşeni yapmaya devam edeceğim.Buradan bütün sanatçı arkadaşlarıma ve iş adamlarına sesleniyorum; ülkemizin temel taşı olan çocuklarımıza sahip çıkalım.Eğitimsiz nesil kalmasın.Suistimal edilmelerine fırsat vermeyelim.Onları kırmayalım , üzmeyelim yeter" dedi,

Kitaın satış ve imza gününe İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin , öğretmen ve velilerde katıldı. Oyun sonunda çocuklar veliler ve öğretmenleri tarafından dakikalarca   alkışlandı.Günün kahramanı sınıf öğretmeni ve 16 yıldır öğretmenlik yapan Mahire Demirsoy ise“Öğrencilerimiz  üç ay boyunca kitabı yazdılar, kitabın içindeki resimleri kendileri çizdiler. Bu kitabın içinde her birinin ayrı ayrı emeği, teri  ve koca yüreği var. Kitabın satışından ede edeceğimiz tüm geliri Urfa’daki okula bağışlayacağız. Değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses’te bugün bize çok anlamlı bir destek verdi kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

MİNİK ELLER ANCAK KOCA YÜREKLERİYLE YARDIM İÇİN YAZDILAR

Öğretmenleri  Mahire Demirsoy duygularını ve proje ile ilgili görüşlerini açıkladı.

“Arılar Ülkesi 2”kitabı,yazarları ve amaçları itibariyle ülkemizde bir ilktir belkide. Şöyle ki;bu kitap 3.sınıfa giden minik ellerde ancak koca yüreklerle yazılmıştır.Her öğrenci kendi hayal gücü ve düşünceleriyle ve sonuçta mutlaka paylaşma, dostluk,yardım etmek, dürüstlük gibi güzel erdemlerle bezenmiş hikayeleri yazdılar. Yazarken doğadaki arıları ilham aldılar.Zira sınıfımızın adı da Çalışan Arılar. Kitabımızın görselce zengin olmasının sebebi de ,her öğrenci hikayesinin resmini kendi çizdi ve boyadı. Birinci amacımız yazar, tasarımcı,ressam... vs gibi güzel sanatlara onları teşvik etmek. Sosyal amacımız ise ; satılan kitaplarımızın gelirini ihtiyacı olan Urfa’daki köy okuluna bağışlamak. Aynı zamanda kültürel bazdaki amacımız ise ; biliyorsunuz bu yıl “Göbeklitepe Yılı” bu nedenle Urfa’ya hem kültürel gezi yapmak, hemde gönül köprüsü kurmak. Projenin ikinci ayağında ise;gönül köprüsünden geçen Urfalı öğrencilerimizi Bodrum ‘da misafir etmek niyetindeyiz.Önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadar devam edecek uzun soluklu bir proje bu. Ayrıca bir ayağı daha var bu projenin. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında kitabımızı görme engelli öğrenciler için sesli kitap haline getirmek. Bir öğretmen olarak, bir anne olarak niyetim; her şeyden önce duyarlı,empati kurabilen önce “insan”olabilen bir nesil yetiştirmek” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI