Bugun...


Tarımla turizmi birleştirdi , hayalini gerçekleştirdi .Agroturizm yaşam köyü faaliyete geçti
Tarih: 25-06-2020 12:16:30 Güncelleme: 25-06-2020 12:22:30 + -


Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı kırsal Yenice Mahallesi’nde yaşayan turizm işletmecisi tarım ve turizmi birleştirerek bölgenin ilk agroturizm tesisini kurdu.

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2020 12:16

Tarımla turizmi birleştirdi , hayalini gerçekleştirdi .Agroturizm yaşam köyü faaliyete geçti

Tarımla turizmi birleştirdi , hayalini gerçekleştirdi .Agroturizm yaşam köyü faaliyete geçti

ANTERHABER- Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal Turizm Yatırımları’na verdiği yüzde 50 hibe desteğinden yararlandığını belirten  Çağlar Bozkurt “Köyüme turizm getireceğim dedim getirdim. Kırsal alanda tarım ve hayvancılık ile yayla havası içerisinde turizm olanağını sunduk, büyük rağbet görüyoruz” dedi.

 

KÖYÜME TURİZM GETİRECEĞİM DEDİM, GETİRDİM

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı kırsal Yenice Mahallesi’nde yaşayan turizmci evli ve iki çocuk babası  Çağlar Bozkurt denizden 55 km. uzaklıktaki köyünde kurduğu Yenice Vadi Doğal Yaşam Köyü  ile agroturizmi başlattı. Bozkurt 40 dekarlık arazi üzerine kurduğu tarım seraları, hayvan çiftliği ve 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan turistik tesis ile tarım, hayvancılık ve turizmi konuklarına birlikte sunmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Turizm Yatırımlarına % 50 Hibe Desteği’nden yararlanarak  çocukluk hayali olan, köyünde tarım ve turizmi birleştirerek, ülke çapında bir agroturizm işletmesini hayata geçirdiğini belirten Bozkurt “Köylerden kentlere göçü önlemek için en önemli konu istihdam yaratmak. 20 yıldır Gökova’da otelcilik yapıyorum  ve bir gün bende köyüme turizmi getireceğim demiştim. Denizden tam 55  km uzaklıktaki köyüme turizmi getirdim. Bu tesisi inşa ederken birden fazla amacım vardı. Hem köyümde yaşayan gençlere istihdam sağlayabilmek, hem tarım ve turizmi birleştirerek şehir hayatından sıkılmış ve köy hayatını tanımak isteyen insanlara hizmet edebilmekti” dedi.

 

 

"YENİCE VADİ" YAKIN GELECEĞİN MİNYATÜR AGRO KÖYÜ OLACAK!

 

Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde 20 yıldır otel işletmeciliği yapan Bozkurt açıklamasının devamında ise “İnşaat aşamasında, içerik ve görünüm olarak özellikle doğa ile uyumlu malzemeler kullanmaya dikkat ettik. Öyle ki odamızın birinin içinden çam ağacı bile geçiyor. Etrafa zarar vermediğimiz gibi doğada var olan her şeyi lehimize kullandık. Burada misafirlerimize köy hayatı sunuyoruz. Yetiştirdiğimiz hayvanlarımız var, seramızda ve bahçelerimizde her türlü sebze ve meyveleri yetiştiriyoruz. 2 dönümlük biyolojik havuzumuz var. Asla kimyasal kullanmıyoruz, doğal yollardan temizlenmesi için bitkilerden ve canlılardan faydalanıyoruz. Eskilerde kalan ama canlandırmak istediğim bir diğer değerimiz de taş değirmenler. Minyatür köyümüzde taş değirmenimiz kısa bir süre sonra faaliyete geçireceğiz. Yine kendi yetiştirdiğimiz buğdaylarımızı bu değirmende öğütüp, misafirlerimizle birlikte ekşi mayalı ekmekler yapacağız” diye konuştu.

 

 

SÜT SAĞMAYI , YOĞURT MAYALAMAYI ÖĞRENİRKEN FESTİVALLERİ İZLEYECEKLER

Bozkurt , Yenice Vadi Doğal Yaşam Köyü’nde yapılacak etkinlikleri şöyle sıraladı. “Burada konaklamaya gelenlere süt sağmayı, yoğurt mayalamayı ve hayvancılığın nasıl yapılacağını göstereceğiz. Onlarla birlikte, bahçemizde yetiştirdiğimiz mevsim ürünlerinden konserve, turşu, reçel gibi dayanıklı tüketim malzemeleri yapacağız. Şimdilik 2 dükkânımız var minyatür köyümüzde, biri berber diğeri de demirci. Aynı zamanda burayı bir etkinlik merkezi haline getirmek istiyorum. El sanatları ile ilgili atölyeler, müzik festivalleri, gönüllü tarım merkezi gibi faaliyetlere ev sahipliği yapmak istiyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI