Bugun...


MUĞLA TOHUM VE FİDE ZENGİNİ OLDU, 81 İLE GÖNDERİLİYOR
Tarih: 07-05-2020 11:40:27 Güncelleme: 07-05-2020 11:40:27 + -


Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohumlardan elde ettiği 16 bin 800 adet fideyi toprakla buluşturdu. Elde edilecek olan tohumların ücretsiz olarak tekrar halka dağıtılacağını belirten Belediye Başkanı Osman Gürün “Yerel tohum ulusal güç sloganı ile yola çıktık. Muğla’nın yerel tohumlarını üreterek 81 ilde talep eden üreticilerimize gönderiyoruz. Ulusal bir güç olmamız gerekiyorsa, kendi yiyeceğimizi üretecek bir kapasiteye kavuşmamız lazım” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2020 11:40

MUĞLA TOHUM VE FİDE ZENGİNİ OLDU, 81 İLE GÖNDERİLİYOR

MUĞLA TOHUM VE FİDE ZENGİNİ OLDU, 81 İLE GÖNDERİLİYOR

 

ANTERHABER -  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Yerel tohum, ulusal güç’ sloganı ile 4 yıl önce  faaliyete başlayan yerel tohum merkezinden bugüne kadar 81 ile ücretsiz 80 değişik türde 13 bin 815 paket yerel tohum gönderildi.  Bu yıl 57 değişik türde 16 bin 800 adet  domates, biber, batlıcan, börülce, bamya, fasulye, salatalık, kavun ve karpuz fideleri toprakla buluştu

 

BELEDİYENİN ARAZİLERİNDE ÜRETİLİYOR

 

Belediyenin Denizli karayolu üzerindeki Yerel Tohum Merkezi' n de  tıbbi ve aromatik bitkiler de yetiştiriliyor. Sadece yetiştirmek değil, bunun zincirini de oluşturuyor. Bakımından hasadına, hasattan sonra merkezdeki tesiste yağı çıkarılıyor. Şişelenen ürünler MELSA (Muğla El Sanatları Üretim Merkezi) aracılığı veya talep eden firmalar ile temas kurarak pazarlaması yapılıyor.

 

 

YİYECEĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

 

Belediye Başkanı  Osman Gürün “Yerel tohum ulusal güç sloganı ile yola çıktık. Muğla’nın yerel tohumlarını tohumlarını üreterek 81 ile tohumlarımızı talep eden üreticilerimize gönderiyoruz. Muğla merkezde kendimiz ve gönüllü çiftçiler tohumları üreterek hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor, geri kalan tohumları onlardan alıyoruz ve onu Türkiye’deki tüm illere gönderiyoruz. Değeri 3 milyon TL’ye yakın tohum talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtım yaptık  . Yerele ve yerel ırklarımıza Anadolu’nun bağrından çıkmış ve yüzyıllardır buraya adapte olan ırklarımıza dönmemiz lazım. Ulusal bir güç olmamız gerekiyorsa, kendi yiyeceğimizi üretecek bir kapasiteye kavuşmamız lazım. Ata’mızın da söylediği gibi en önemli sektör tarım. Eğer bir ülke sağlam bir zeminde yürümüyor ise o zaman onun kalkınması mümkün değil demişti. Yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk. Bizdi onun yolunda gitmeye çalışıyoruz.  Çok kısa sürede çok daha yaygın hale gelecek ve bizim bankada muhafaza ettiğimiz tohumlarımız geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınacak” dedi.




Editör: Yaşar Anter



Figen Karatas / 08-05-2020 12:06:00

Milasa bogazicine yollayabilirmisiniz



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI