Bugun...


Dev yolcu gemisi ile gelen turist bayram ettirdi
Tarih: 02-05-2022 11:20:59 Güncelleme: 02-05-2022 11:26:59 + -


Muğla’nın bodrum ilçesine bugün dev yolcu gemisi Mein Schiff Herz ile gelen 1248 turist Bodrum’da esnafın yüzünü güldürdü. Turistler, yürüyerek elektrikli bisikletler ve bisikletlerle kenti dolaştı, renkli görüntüler ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2022 11:20

Dev yolcu gemisi ile gelen turist bayram ettirdi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bayramın birinci günü gelen Malta bayraklı 280 metre uzunluğundaki dev yolcu gemisi Mein Schiff Herz gemisi Kumbahçe Mahallesi’ndeki gemi yanaşma iskelesine demirledi.

 

DENİZDEN TURİST YAĞDI

Ege ve Akdeniz’de çıktığı turda Marmaris’in ardından Bodrum’a uğrayan 265 metre uzunluğunda 36 metre genişliğinde 16 katlı dev yolcu gemisinde aralarında Alman, Hollandalı, ABD’li ve İngilizlerin çoğunlukta olduğu 1248 turist ile 641 personel bulunduğu belirtildi.

 

 

BİSİKLETLERLE BODRUM’U GEZDİLER

Sabah erken saatlerden itibaren gemiden inerek Bodrum çarşısına yürüyerek giden turistlerden bazıları kafeteryalarda oturup kahvaltı yaptı. Gemiden inen yaklaşık 120 turist ise kenti dolaşmak üzere rehberler eşliğinde bisikletlerle Bodrum sokaklarına dağıldı.

 

 

DENİZDEN GELEN TURİST SEVİNDİRDİ

Turistler Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro, Myndos Kapısı ve Antik Pedasa Kenti’ni ziyaret etti. Tarihi Bodrum Çarşısı’nda bol bol alış veriş yapan turistler esnafın yüzünü güldürdü. Evli ve iki çocuk babası 55 yaşındaki  mevlüt Canbaz “denizden gelen turist hem kaliteli ve alışveriş yapıyor. Bir hafta içerisinde ilçemize gelen üç dev gemi turizm sezonunun başında ilaç gibi geldi. Turizmde beklentilerimiz çok yüksek değil belki ama denizden gelen turist yaralarımızı azda olsa sarıyor” diye konuştu.

Geminin bu akşam saatlerinde Bodrum’dan ayrılacağı belirtildi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI