Bugun...


Etkinlik sektörü dayanma gücünü kaybetti, yok olma seviyesine geldi
Tarih: 15-05-2021 09:42:27 Güncelleme: 15-05-2021 09:42:27 + -


Etkinlik-Sen  Muğla İl Başkanı Volkan Duman etkinlik sektörünün yok sayıldığını belirterek “Yok sayılan Etkinlik Sektöründe 15 aydır süregelen belirsizliğin artık giderilmesi gerekmektedir. Zira Ülkemiz eski ekonomik ve sosyal gücüne ancak hizmet ve etkinlik sektörünün faaliyetlerine başlaması ile ulaşabilecektir. Çünkü etkinlik sektörü dayanma gücünü kaybetti, yok olma seviyesine geldi'' dedi

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2021 09:42

Etkinlik sektörü dayanma gücünü kaybetti, yok olma seviyesine geldi

Türkiye Tüm Etkinlik  İşverenler  Sendikası Etkinlik-Sen  Muğla İl Başkanı Volkan Duman etkinlik sektörünün yok sayıldığını belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Duman etkinlik sektörünün  15 aydır süregelen belirsizliğinin  artık giderilmesi gerektiğini belirterek “Aşı uygulamasında ve ekonomik destek paketlerinde öncelik ve ayrıcalık artık bu sektörede verilmeli. 16 Mart 2020 tarihinde getirilen pandemi kısıtlamaları sonrasında Temmuz ve Ağustos aylarında sadece 55 gün faaliyet gösterebilen sektör çalışanları halen devam eden personel, kira, elektrik, SGK, Oda aidatları vs masrafları ile ayakta kalmaya devam ederken hiçbir destek ve mali yardım alamadık” diye konuştu.

 

 

ETKİNLİK SEKTÖRÜ DAYANMA GÜCÜNÜ KAYBETTİ YOK OLMA SEVİYESİNE GELDİ

 

Etkinliklerin durmadığına sadece sektörün durdurulduğuna dikkat çeken Volkan Duman kontrolsüz şartlarda ev, bahçe, bağ, sokak, bina korunakları gibi mekanlarda bulaşa vergi ve istihdam kaybına neden olacak  şekilde etkinliklerin gerçekleşeceğini belirterek “Etkinlik Ruhsatlı, belediyeler tarafından belirlenen, vergi Kaydı olan işletmelerce gerçekleşmeyen her türlü etkinlik Pandemi öncesinde olduğu gibi yasaklanmalıdır. Kapalı olan etkinlik sektörüne rağmen artan vaka sayılarının kaynağı net bir şekilde tespit edilerek, yerinde müdahale ile sektör ayrımı yapılmaksızın çözümlenebilirdi. Salgının ilk gününden beri kapalı ve yarı kapalı olan sektörler, son kapanma örneğindeki tedbirler benzeri kararlı adımlar ile bu derecede mağdur edilmeden çalıştırılabilirlerdi. Salgının olumsuz koşullardan tüm sektörler eşit biçimde etkilenmedi.Bu  nedenle sektörümüz dayanma gücünü kaybetmiş ve yok olmanın eşiğine gelmiştir. Yılların birikimi ve tecrübesine sahip sektör esnafı farklı sektör arayışına girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

 

TURİZM SEKTÖRÜNDE BEKLENEN HEDEFLERE ETKİNLİK SEKTÖRÜ OLMADAN ULAŞILAMAZ

 

Duman açıklamasının sonunda ise “Sektörümüz hareket kabiliyetini kaybetmiş, katma değer üretemeyecek hale gelmiştir. Turizm sektöründe beklenen hedefler etkinlik sektörü olmadan gerçekleşemeyecektir. Sektör  adına endişe taşıyan etkinlik sahibi, işveren ve işçilerimiz adına Açık ve Kapalı Etkinlik Mekanları, Organizasyon Firmaları, Yiyecek-İçecek Sunumu ile Catering Firmaları, MICE Endüstrisi Paydaşları, Prodüksiyon Firmaları, Fuar Firmaları, İncentive ve  Eğlence Sektörü işverenleri adına var gücümüzle tüm salgın kurallarına uygun olarak çalışmak istiyoruz. Bulaş oranındaki artış ve bugün tüm yasaklara rağmen geldiğimiz noktaya baktığımızda tek suçlunun etkinlik sektörü olmadığının anlaşıldığını umuyoruz. Bir an önce çok zorda olan etkinlik sektörünün rahatlatılması ve faaliyetlerine başlamasına müsaade edilmelidir” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI