Bugun...


GELECEĞİMİZ ATALIK TOHUM VE YEREL FİDELERDE
Tarih: 08-05-2019 16:43:36 Güncelleme: 08-05-2019 16:43:36 + -


Bodrum Tohum Derneği tarafından bugün düzenlenen 3. Geleneksel Fide Şenliği görsel şölene dönüştü. Öğrenciler hem oynadı, eğlendi hemde atalık tohumlar fideler hakkında bilgi aldı. Şenliğe gelenlere yaklaşık 1750 fide dağıtıldı

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2019 16:43

GELECEĞİMİZ ATALIK TOHUM VE YEREL FİDELERDE

GELECEĞİMİZ ATALIK TOHUM VE YEREL FİDELERDE

Bodrum Tohum Derneği tarafından bugün düzenlenen 3. Geleneksel Fide Şenliği görsel şölene dönüştü. Öğrenciler hem oynadı, eğlendi hemde atalık tohumlar fideler hakkında bilgi aldı. Şenliğe gelenlere yaklaşık 1750 fide dağıtıldı.

Bodrum’da bugün "Herşey bir tohumla başlar." “Tohumda dışa bağımlılığın tek çözümü ata tohumlara sahip çıkmaktır. Yerel tohum özgürlüktür” sloganları ile düzenlenen şenlik Cevat Şakir Çarşısı’nda düzenlendi. Bodrum Tohum Derneği Başkanı Hüseyin Uzun ile dernek üyeleri ve 25 gönüllünün organize ettiği şenliğe 4 okuldan 300 öğrenci ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şenliğe gelenlere 1750 adet domates , patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı. Halk oyunları gösterisi sergileyen okul çocuklarına atalık tohum ve fideler hakkında bilgi verildi, fide hediye edildi. Festival havasında geçen şxenlikte köylüler yöresel ürünleri satışa sunan sergiler açtı. Dernek başkanı Uzun  “Bir tohum yaşamın sonsuzluğunu temsil eder. Onun ürettiği meyveler, sebzeler yok olup tükense, bir tek tohum kalsa, yaşamı başlatmak için yeterli. O nedenle bizim tohumlar için yapabileceğimiz en büyük icraat, onları saklamak, korumak, paylaşmak, takas etmek, sağlıklı sular ve toprakla buluşturmak. En azından bunu yapabilirsek, geleceğimize de sahip çıkabiliriz . Üretici ve tüketici arasında doğrudan bir bağ kurarak,kurulan bu bağı dayanışmayla güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kaynağını doğal tarımdan alan, her bir yerel/atalık tohum yarattığı fideleri ile yine bizlere binlerce yerel/atalık tohum olarak geri dönüyor. Sağlıklı güvenilir gıda için tohum hayattır” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI