Bugun...


YOL YÜRÜTMEKLE , KUTLAMA İLE ENGELLİLERİN SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR..
Tarih: 09-05-2019 14:41:10 Güncelleme: 09-05-2019 14:41:10 + -


Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Gören Kalpler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Seher Yılmazer kutlama etkinliklerine sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2019 14:41

YOL YÜRÜTMEKLE , KUTLAMA İLE ENGELLİLERİN SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR..

YOL YÜRÜTMEKLE , KUTLAMA İLE ENGELLİLERİN SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR..

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yapan Gören Kalpler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Seher Yılmazer kutlama etkinliklerine sert tepki gösterdi. Yılmazer “Bizler sorunu yaşayan insanlarız bizleri yürütüp ne elde edeceksiniz yıllardır bu günlerde engellileri yürütüyorsunuz ne elde ettik. Bizler sorunu yaşayan insanlar olarak sorunu çözecek insanlarıda yanımızda burada görmek istiyoruz, yılın altı günü kutlama ile bu sorunların bugüne kadar aşılamadığı görüldü” dedi.

Gören Kalpler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi Başkanı evli üç çocuk annesi Seher Yılmazer yarın başlayacak 10-16 mayıs Engelliler Haftası öncesi çok sert açıklamalarda bulundu.

Yılmazer “Engelliler haftası düzenlenmemeli, kutlanmamalı, neden hafta ne demek kutlama. Bizler sorunları yaşayan insanlarız engellileri bu haftada aileleri ile birlikte yürüterek sorunlara çözüm getirilemediği görüldü. Asıl sorunları çözecek olanlar ortada yok bu etkinliklerde yok, iki konuşma yapıp gitmekle de engellilerin sorunu çözülmüyor. Belirli günlerde yürüyüş yapıp çelenk sunmak ve sonra sen yoluna ben yoluma diyorlar. Ben uzun yıllardır bu törenlere katılmıyorum. Son olarak bir törene katıldım, çok kötü oldum” dedi.

KEMİKLEŞMİŞ ÖN YARGILARI KIRMAK GEREK

Yılmazer “Engellilere destek veren STK’larla yeni çözüm ve yeni projeler üretmeliyiz, yürümekle kutlamakla bu iş olmuyor, bu sistem çöktü. Ben şunu görüyorum dernek işine girenler  menfaat için dernekte oluyorlar, ne verebiliriz diye değil buradan nasıl maddi ve manevi rant elde edebiliriz diye giriyorlar, oysaki dernekler STK lar gönüllülük işidir. Dernekler bir şey vermek için kurulur almak için değil. Kemikleşmiş ön yargıları mutlaka kırmamız gerek” dedi.

BİRÇOK İNSAN BURNUNU UCUNU GÖRMEZKEN BİZ SORUNLARI DAHA İYİ GÖRÜYORUZ.

Yılmazer “ Ne  yazık ki toplumda duyarsızlık aldı başını yürüdü, Birçok insan sorunlarımızı sorunları görmezken , biz çok daha iyi görüyoruz, burnunun ucunu bile görmeyen insanlardan daha iyi görüyoruz. Engellilerin hayatını çekilmez hale getiriyorlar, örneğin havalimanındayım, hostes hala bana “Sen burada otur bir yere kalkma “ muamelesi yapıyor. Satranç sporcusuyum lisans için doktora gidiyorum , size sağlık raporu veremem görmüyorsunuz nasıl satranç oynayacaksınız diyor, bunu düşünün bir doktor söylüyor,  yıllardır satranç sporunda kupalar madalyalar alıyorum. Bazı vatandaşlar ise “Görmediğiniz için anlamıyorsunuz” diyecek kadar ileri gidebiliyorlar. Yani toplumda bilinçlenme sıfırın altında, demekki yıllardır yürüme ve kutlama ile bu iş olmuyor” dedi.

BUGÜN BU HAFTA YÜRÜRÜZ ALTI GÜN SONRA YİNE SORUNLARLA BAŞBAŞAYIZ.

Türkiye’de görme engellilerin halen sadece yüzde 5’ inin eğitim ve iş imkanına sahip olabildiğini belirten Yılmazer “Yerel yönetim ve kentlerde ise başta kaldırımlar ve baston takip şeritleri ve bağımsız yaşamaya yönelik eğitim çalışmaları son derece yetersiz, yarın öbürgün engellileri yürütecekler, oynatacaklar gösteriler yaptıracaklar 6 gün sonra yine sorunlarla biz başbaşa kalacağız, engelli sorunlarını çözmek için oluşturulan bu sistem baştan aşağı değiştirilmez ise biz yıllarca böyle ileri geri yürür durur olduğumuz yerde sayarız” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI