Bugun...


ÇED olumlu raporu ve inşaat ruhsatı iptal edilen Ağaoğlu Avokado üretecek
Tarih: 08-03-2023 15:18:14 Güncelleme: 08-03-2023 15:24:14 + -


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Köyü’nde dünyaca ünlü Tuzla Sulak Alanı kıyısında 30 bin kişilik turizm kenti kurmaya çalışırken ÇED Olumlu Raporu ile aldığı inşaat ruhsatı iptal edilen iş insanı Ali Aağaoğlu bu kez bölede 500 bin metrekarelik alanda Avokado Çiftliği kurmak için alt yapı çalışmalarına başlaması çevrecilerin tepkisine neden oldu.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2023 15:18

ÇED olumlu raporu ve inşaat ruhsatı iptal edilen Ağaoğlu Avokado üretecek

MUÇEP Sözcüsü Mir Bahattin Demir “Aağaoğlu işlerini yasal yoldan yapamayınca başka bir şekilde yapmaya çalışıyor, Araziyi görüp yerinde inceledik, bu çalışmalar bir çiftlik değil inşaat alt yapısına benziyor, Avokado Çiftliği işin göstermelik yanı” diye konuştu. Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Köyü’nde dünyaca ünlü koruma altında olan ve flamingoları ile ünlü Tuzla Sulak Alanı kıyısında yaklaşık 30 bin kişinin yaşayacağı  turizm Kenti Projesi için aldığı ÇED Olumlu Raporu ve inşaat ruhsatı iptal edilen Ali Aağaoğlu’nun bu kez bölgede 500 bin metrekarelik bir alanda Avokado Çiftliği kurmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

 

AVOKADO ÇİFTLİĞİ İÇİN ZEYTİN AĞAÇLARINI KESTİLER İDDİASI

Muğla Çevre Platformu Bodrum Eş sözcüsü  Mir Bahattin Demir konu ile ilgili SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada mülkiyeti Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk’a ait olan 500.000 m2 büyüklüğündeki alanda ‘Organik Tarım Yatırımı Avokado Çiftliği’ projesi için 25.000 Avokado ağacı dikileceğini ve arazideki  zeytin ağaçlarının tamamı kesilmiş durumda olduğunu İş makinesi ve kepçeler söz konusu alandaki alt yapı ve yol çalışmaları sürdüğünü belirterek “Bölgede tarımsal üretim yapan mahalle sakinleri süren hem  Avokado Çiftliği’nin hem de  ‘Kasaba Projesi’nin kendileri üzerinden ciddi baskı oluşturduğunu anlattılar. Projenin hayata geçmesi sonrası bölgede tarımsal üretimin son bulacağını ifade eden mahalle sakinleri, ruhsat izinlerinin verilmesine de tepkililer. Özellikle Bargilya ve Kuş Cenneti bekleyen tehlikeye dikkat çeken mahalle sakinleri geç olmadan projenin durdurulmasını istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

BÖLGEDE CİDDİ BİR YAPILAŞMA RİSKİ VAR BU ÇALIŞMALAR İNŞAAT ÇALIŞMASI

 Demir açıklamasının devamında ise  “Söz konusu bölgede ciddi bir yapılaşma riski var. Yaptığımız çalışmalarda bunu ortaya belirledik. Bir çiftlik çalışmasından çok bir inşaat alt yapısı çalışmaları yapılıyor. Kuş türleri,  doğa ve tarım ciddi zararlar görecek. Bölgenin ekolojik dengesi tamamen değişecek bu proje sonrası. Avokado çitliği de bir göstermelik iş. Burada Avokado’nun üretilmeyeceğini onlar da çok iyi biliyorlar. Bölgede zaten Avokado üretimi denenmiş fakat başarılı olunamamış. Burada bir oyun var. İnşaat yoğunluğunu düşürmek için bir oyun oynanıyor. Zeytinler yok edilerek bir alan hazırlanıyor. Bu alanın alt yapısı ve zemin çalışması Avokado üretim bahçesiyle alakası yok.” dedi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI