Bugun...


Torba sahilinde dev denizanasını görenler korkarak denizden çıktı
Tarih: 29-06-2021 21:18:31 Güncelleme: 29-06-2021 21:18:31 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki mavi bayraklı koyda görülen dev anası yüzenleri tedirgin etti. 5 kilo ağırlığında 1 metreye yakın kolları ile görenleri şaşkına çeviren denizanasını birçok kişi Bodrum’da ilk kez gördüğünü söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 29-06-2021 21:18

Torba sahilinde dev denizanasını görenler korkarak denizden çıktı

Bodrum Su Sporları ve Cankurtarma Derneği Başkanı Arrif Yılmaz “Bu türler Bodrum kıyılarında görülmüyordu bende ilk kez gördüm. Genellikle Ayvalık taraflarında bulunur. Yüzerken dokunma durumunda aşırı kaşıntı ve kızarıklık, yapar zehirli türden değildir” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı mavi bayraklı Torba Koyu sahilinde aniden otaya çıkan yaklaşık 5 kilo ağırlığındaki bir buçuk metreye yakın kolları olan dev denizanası görenleri şok etti.

 

GÖRENLER HEMEN DENİZDEN ÇIKTI

 

Sahile yaklaşık 1 metre kıyıda seyreden dev denizanasını görenler şok oldu. Yüzenlerin bir çoğu denizden çıktı. Bodrumlu kaptan 55 yaşındaki Önder Kemal “Çocukluğumdan beri denizlerdeyim Bodum sahillerinde tek tük deniz anası görülür ama bu büyüklükteki bir deniz anasını ilk kez gördüm, bu bir tane değildir daha fazlası vardır, dikkatli olunması gerekir” dedi. Torba sahilinde karaya çıkarılan denizanasına çıplak elle temas eden birkaç kişinin ellerinde kaşıntı ve kızarıklık olduğu belirtildi.

 

 

 

GENELLİKLE KUZEY EGE’DE GÖRÜLEN TÜRLERDEN

 

Bodrum Su Sporları Derneği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Kaptan Arif Yılmaz SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Bende yaklaşık 50 yıldır denizlerdeyim. Bodrum bölgesinde ilk kez bu büyüklükte ve bu tür bir denizanasını gördüm. Bu türler Ayvalık yöresinde ve kuzey Ege’de bulunurlar, zehirli türleri vardır ama bizim denizlerimizde çok görülmezler. Sadece yüzerken temas halinde olunursa kızarıklık ve kaşıntı yapar. Alerjisini olanlar daha dikkatli olunmalı, denizanalarından uzak durulmalı. Mevsimlerin aniden değişmesi, suların ısınması ve ani değişin deniz suyu sıcaklıkları ile buraya gelmiş olabilir, sürüler halinde olduğunu sanmıyorum” diye konuştu.

Denizanası vatandaşlar tarafında sahilden çıkarılarak çöpe atıldı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI